Mesec dana je prošlo od intervjua Megan i Harija, a iako su mnogi mislili da će strasti smiriti, izgleda da ćemo na tako nešto morati još malo da popričekamo.

Nakon što se otkrilo da je Megan Markl ipak lagala u vezi sa tačnim datumom venčanja, otkrivene su i druge infromacije koje ovoga puta idu u korist tvrdnjama izrečenim u intervjuu kod Opre Vinfri.

Naime, oglasila se biografkinja kraljevske porodice i otkrila da tačno zna na koga su se odnosile optužbe za rasizam, zbog kojih je ceo svet bio u šoku. 

Iako su Megan i Hari u intervjuu odbili da otkriju ime osobe koja je pokrenula pitanje o boji kože malog Arčija, sada je kontroverzna britanska autorka ledi Kolin Kampel rekla da je u pitanju niko drugi do Ana, ćerka kraljice Elizabete.

Ipak, autorka je takođe insistirala da je Anin komentar pogrešno shvaćen i da se zapravo odnosio na to kako će Megan biti prihvaćena u porodici.

"Hari je zbog spominjanja kulture shvatio da se tu radi o boji kože. Ana je izrazila brigu o posledicama dopuštanja da se neko takav uključi u kraljevsku porodicu, te je rekla da to neće izazvati probleme samo porodici, već i deci koja će nastati iz te veze. Hari je to odmah požurio da prenese Megan koja je to povezala s bojom kože. Radi se o osobi koja jedva čeka da nađe problem tamo gde ga nema", tvrdi Kampbel. Članovi dvora, kao i Megan i Hari za sada nisu komentarisali ove navode.

Ona je objasnila da veruje da je princeza Ana mislila na kulturne razlike između Britanaca i Amerikanca, kao i da je iz izvora iz palate saznala za ovaj slučaj.

"Nisu brinuli o Meganinoj boji kože. Ana je bila zabrinuta da će doći do problema ako se venčaju i dobiju decu. Ne zbog Meganine boje kože, već zato što je mislila da Megan neće moći da prihvati kulturne razlike", smatra ona i kaže da je Elizabetina ćerka brinula da Megan "neće imati poštovanja prema instituciji i porodici u koju se udaje".

megan markl
Youtube 

"Niko nije kriv za rasizam, ali je princeza Ana bila prva koja je tvrdila da Hari ne treba da oženi Megan, smatrala ju je nestabilnom i pogrešnom osobom za to mesto i za ovu zemlju", kaže Kembelova.

Podsećamo, Megan je u intervjuu rekla da Arčiju nisu hteli da daju titulu princa zbog zabrinutosti oko njegove boje kože