36-godišnji princ Hari, u intervjuu sa BLM aktivistom Patrikom Hačinsonom istakao je da ga vaspitanje i obrazovanje nisu upoznali sa ovim problemom. Hačinson je početkom ove godine dospeo na naslovne strane kada je tokom BLM protesta u Londonu nosio belca na ramenima kako bi ga sklonio na sigurno.

"Kada jednom shvatiš ili se osetiš pomalo nelagodno, na tebi je da izađeš i da se edukuješ, jer neznanje više nije opravdanje", rekao je on.

"Nisam imao pojma da rasizam postoji u tolikoj meri. Koliko god to tužno zvučalo, trebalo mi je mnogo godina da to shvatim, pogotovo kada sam "proveo dan ili nedelju u cipelama" svoje supruge" - nastavio je on i istakao kako veruje da će stvari biti bolje u budućnosti.

Hari i Megan su nekoliko puta govorili o rasnom pitanju od kada su napustili kraljevske dužnosti krajem marta i preselili se u Kaliforniju.

Hačinson (50) je Hariju rekao da je prisustvovao ranijem protestu, na kojem je povređena jedna policajka, pa su on i prijatelji odlučili da dođu na idući skup kako bi održali mir.

„Štitili smo sve, pa se pokazalo da su to bili i oni na drugoj strani. Ja bih to učinio za bilo koga i to bih ponovio“, rekao je. Hari ga je upitao kako se oseća kad vidi stalno protivljenje protestima protiv rasizma. „To je frustrirajuće“, rekao je taj otac četvoro dece. „Samo se pitaš zašto je ljudima toliko teško da shvate čemu svi težimo - jednakosti“.