Bakingemska palata je reagovala na optužbe prema kojima je Megan Markl maltretirala svoje osoblje dok je još bila deo kraljevske porodice, i pokrenula je istragu o navodima."Vrlo smo zabrinuti, naš tim za ljudske resurse istraži će okolnosti opisane u ovom članku", izneli su iz Bakingemske palate u sredu. 

"Članovi osoblja koji su tada bili zaposleni, uključujući one koje su napustili radno mesto, biće pozvani kako bi se ispitali kako bi videli da li se može nešto saznati", dodali su u službenom saopštenju i poručili su kako neće dopuštati zlostavljanje na radnom mestu.

Sama Megan je rekla da je potresena i tužna zbog izvještaja britanskih novina u kojima piše da je protiv nje u oktobru 2018. podneta žalba. Posebno je to pogađa kao nekoga ko je bio meta nasilja i duboko je posvećena pružanju podrške onima koji su iskusili bol i traumu.

Megan Markl
Shutterstock 

Naime, "Times" je pisao da je ona navodno oterala dvoje ličnih pomoćnika iz palate i uništila poverenje u trećeg koji je javno u medijima okarakterisao Harija i njegovu suprugu kao "bezobrazne nasilnike".

"Jako sam zabrinuti jer je vojvotkinja tokom poslednje dve godine bila nasilna prema osoblju iz kraljevskog domaćinstva. Činilo se da je ona uvek nameravala da ima nekoga na piku. Maltretirala je ljude i pokušala je da potkopa njihovo samopouzdanje. Imamo izvještaje ljudi koji su svedočili o njenom neprihvatljivom ponašanju", tvrde iz palate.

Megan i Hari
Youtube 

Njen potparol rekao je kako su ti napisi poslednji napadi na njenu ličnost.Sve se to događa uoči objave razgovora američke voditeljke Opre Vinfri s Harijem i Megan.

Megan je ranije rekla da "The Times" Bakingemsku palatu "koristi za lažno predstavljanje zasnovano na obmanjujućim i štetnim dezinformacijama" o njenom postupanju sa osobljem nakon što su je bivši pomoćnici optužili za "emocionalnu okrutnost i manipulaciju", ostavljajući ih u suzama.