O intervjuu Megan I Harija i dalje se priča. Jedna od tema koja najviše drži pažnju javnosti je informacija, da se par zapravo venčao u tajnosti tri dana pre zvaničnog venčanja koje su pratili milioni.

Međutim, u međuvremenu se pojavio dokument iz Knjige venčanih koji pokazuje da Megan nije pričala istinu. Tu piše da su se zapravo venčali 19. maja 2018. godine u dvorcu Vindzor, a nagađalo se da su tri dana pred večanje, Megan i Hari samo razmenili zavete ili nešto slično. 

- Žao mi je, ali Meghan je očigledno zbunjena i pogrešno informisana. Nisu se venčali tri dana ranije pred kanterberijskim nadbiskupom. Lično sam pomagao sastavljanju specijalne dozvole za venčanje u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru , a ono što se tamo dogodilo 19. maja 2018. i ono što je ceo svet video, bilo je zvanično venčanje koje su priznali Engleska crkva i zakon. Pretpostavljam da su možda ranije razmenili neke jednostavne zavete koje su sami napisali i rekli to pred nadbiskupom, ali više je verovatno da je u pitanju bila obična proba - rekao je za "The Sun" bivši kancelarijski službenik Stiven Borton.

Iako je Megan izjavila da ih je na ceremoniji bilo troje, odnosno ona, Hari i nadbiskup, Borton je izjavio da tako nešto nije moguće.

- Nisu mogli da se venčaju u Notingem Kotidžu jer to mesto nema dozvolu za venčanja i nije bilo prisutnih svedoka. Nije moguće da samo tri osobe budu prisutne na venčanju, to nije valjana ceremonija. Mislim da Vojvotkinja je zbunjena.Venčanje je održano u kapeli pod uslovima predviđenim Zakonom o kraljevskim brakovima iz 1772. Da bi mogla da se venča, kraljica je sastavila posebnu dozvolu kojom se odobrava sve, uključujući i mesto venčanja - rekao je.

megan markl vencanje
printscreen/youtube/The Royal Family 

Sada se konačno oglasio i kanterberijski nadbiskup Džastin Velbi, koji je potvrdio da Megan Markl i princ Hari nisu bili legalno venčani u svom vrtu tri dana pre kraljevskog venčanja. Nadbiskup Velbi rekao je za "La Repubblica" da je venčanje koje su pratili milioni ljudi širom sveta bilo stvarno i takođe dodao da je imao nekoliko sastanaka s parom pre venčanja, ali da je legalna ceremonija bila u subotu.

- Potpisao sam venčani list koji je legalni dokument, a da sam potpisao nešto za što sam bio siguran da je lažno, učinio bih krivično delo - izjavio je.

- Možete to da shvatite kako želite, ali legalno venčanje se dogodilo u subotu. Ali neću otkrivati šta se događalo na drugim sastancima", zaključio je nadbiskup.