Novinar i autor biografije, trenutno najpoznatije vojvotkinje na svetu Megan Markl, Omid Skobi objavio je u medijima privatni mejl u kom Megan zahteva od svojih pomoćnika da objave službenu izjavu u kojoj će napisati da ju je Kejt rasplakala zbog haljina za deveruše koje su je pratile na venčanju.

"Pa ako sada izbacujemo bilo kakve službene izjave, možda bi Bakingemska palata konačno mogla da pošalje i ono da nisam ja rasplakala Kejt. Zašto moja strana priča nikada nikome u palati nije važna", stoji u navodnom Meganinom mejlu.

"Ali i kod mnogih drugih zahteva koje je par uputio, naišli su na ignorisanje. Rečeno joj da je vojvotkinju od Kembridža ne bi trebalo da uvlače u besposlene tračeve", izjavio je Omid.

Omid tvrdi da su Megan i Hari bili ogorčeni kada je Kensingtonska palata hitno zatražila da Hari potpiše izjavu koja je tvrdila suprotno. Kaže i da je palata htela da princ porekne uvredljivi članak u "The Timesu" iz 2020. godine u kojm je pisalo da je njegov brat Vilijam stalno maltretirao njega i Megan pre nego su odlučili da napuste svoje kraljevske dužnosti.

Vilijam Hari i Kejt
Tolga AKMEN / AFP / Profimedia 

Mejl je očito bio privatne sadržine, a Megan ga je poslala na adrese dvoje ili troje svojih pomoćnika. Ne zna se kako je došao u Omidove ruke, a neki se pitaju da li je baš Megan zaslužna za to da njegov sadržaj dospe u javnost jer bi se već dosad oglasila uzrujana zato što je mejl objavljen bez njenog znanja.

Podsetimo, britanski mediji su 2018. godine objavili priču da je Megan rasplakala Kejt Midlton tokom probe haljina za devojčice s cvećem na kraljevskom venčanju, a neki nagađaju da je Kjetina i Vilijamova ćerka i princeza Šarlot bila glavni povod za svađu. Bila je to jedna od temu o kojoj je Megan progovorila u intervjuu s Oprom Vinfri.

Megan i Opra intervju
Youtube 

"Ona je zbog nečega bila uznemirana, ali izvinila se kasnije zbog svega. Problem je nastao oko haljina za devojčice koje su me pratile na venčanju, to me je rasplako i zaista me povredilo. Ipak, donela mi je cveće i poruku s izvinjenjem. Uradila je ono što bih ja uradila da znam da sam nekoga povredila, samo da preuzmem odgovornost za to. To zapravo i nije bio sukob i mislim da nije fer zbog nje ulaziti u detalje toga jer smo to izgladile", izjavila je Megan u intervjuu.

Kejt se o tome zasad nije oglasila, ali nakon intervjua viđena je u javnosti i njen izraz lica dovoljno je rekao koliko joj nisu prijale tvrdnje koje je Megan iznela.