Meghan Markle (39) bivša glumica i vojvotkinja iskoristi će svoj intervju s Oprom Vinfri (67) kako bi pokrenula političku karijeru koja bi mogla da je odvede čak i do fotelje u Beloj kući, ako se glasine koje su prošle nedelje kružile Vestminsterom pokažu istinitim, piše "Daily Mail".

Pristalica Tonija Blera tvrdi da se gospođa Markl povezala s demokratama kako bi izgradila kampanju i timove i tako prikupila sredstva za predsedničku kampanju. Šuška se da želi da postane prva žena predsednica Amerike. Izvor blizak vojvotkinji od Saseksa odbio je da komentariše te navode.

Tokom prošlogodišnjih američkih izbora Megan i princ Hari (36) "u rukavicama" su pokazivali kako ne podržavaju Donalda Trampa (74). Pozivali su glasače da "odbiju govor mržnje", što je potparol para opisao kao "poziv na pristojnost". I sam Tramp izjavio je da nije fan glumice Megan.

megan i hari
Shutterstock 

Takođe, prijateljica vojvotkinje je prošle godine rekla časopisu "Vanity Fair" da je jedan od razloga što se Megan nije odrekla američkog državljanstva udajom za princa bio i taj kako bi jednog dana mogla da se bavi politikom u Americi.

Kako je otkrio još jedan izvor blizak kraljevskoj porodici, Markl nikada nije krila koliko je frustrira činjenica da se, nakon što se verila za Harija, mora udaljiti od politike, baš kao i svi članovi kraljevske porodice, i da se politički ne sme izjašnjavati.

megan markl
Youtube 

Megan nikada nije krila svoju privrženost Baraku (59) i Mišel Obami (57), a i njena, sad već bivša, kraljevska pomoćnica Sara radila je za Hilari Klinton u njenoj predsedničkoj kampanji, u kojoj se borila protiv Trampa.

Zanimljivo je da je 2018. godine sama Megan priznala bliskoj osobi, kako je njen krajnji cilj da postane američka predsednica, a o tome je sanjala još kao devojčica.