Iako se isprva smatralo da će intervju Megan i Harija veoma brzo pasti u zaborav, izgleda da ona parola "svakog čuda tri dana dosta", u ovom slučaju ne važi. 

Naime, jedna od šokantnih izjava Megan Markl u intervjuu sa Oprom Vinfri bila je ona da sa za princa Harija udala čak tri dana pre venčanja i službene ceremonije koju je gledao ceo svet, međutim javni dokument pokazuje da je to što je rekla laž

Reč je o njihovom venčanom listu, koji je "The Mirror" dobio od zvaničnog britanskog Registra. Potvrđuje da je formalnost obavljena 19. maja 2018. u dvorcu Vindzor. Policajac koji je i pripremio dozvolu za venčanje za Megan i Harija kaže da je vojvotkinja očigledno pomalo zbunjena zbog braka jer je izjavila da su se venčali u svom dvorištu tri dana pre navedenog datuma.

- Žao mi je, ali Meghan je očigledno zbunjena i pogrešno informisana. Nisu se venčali tri dana ranije pred kanterberijskim nadbiskupom. Lično sam pomagao sastavljanju specijalne dozvole za venčanje u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru , a ono što se tamo dogodilo 19. maja 2018. i ono što je ceo svet video, bilo je zvanično venčanje koje su priznali Engleska crkva i zakon. Pretpostavljam da su možda ranije razmenili neke jednostavne zavete koje su sami napisali i rekli to pred nadbiskupom, ali više je verovatno da je u pitanju bila obična proba- rekao je za "The Sun" bivši kancelarijski službenik Stiven Borton.

Megan je zaprepastila gledaoce kada je pred Oprom otkrila navodnu istinu o njihovom venčanju.

"Znate, mi smo se zapravo venčali tri dana pre zvaničnog venčanja. To niko ne zna. Zavete koji su uokvireni u našoj sobi samo smo nas dvoje razmenili ispred kanterberijskog nadbiskupa u našem dvorištu", rekla je Megan.

"Bilo nas je samo troje", dodao je Hari, potvrđujući Meganinu izjavu da su od nadbiskupa tražili da se venčaju sami u njihovom domu u Notingem Kotidžu.

megan hari vencanje
printscreen/youtube/NewsNOW from FOX 

Ali Borton je sada medijima potvrdio da to zapravo nije moguće i objasnio zašto.

"Nisu mogli da se venčaju u Notingem Kotidžu jer to mesto nema dozvolu za venčanja i nije bilo prisutnih svedoka. Nije moguće da samo tri osobe budu prisutne na venčanju, to nije valjana ceremonija. Mislim da Vojvotkinja je zbunjena.Venčanje je održano u kapeli pod uslovima predviđenim Zakonom o kraljevskim brakovima iz 1772. Da bi mogla da se venča, kraljica je sastavila posebnu dozvolu kojom se odobrava sve, uključujući i mesto venčanja", rekao je.