Strasti se ne smiruju i nedelju dana nakon intervjua. Nakon što su izneli ozbiljne optužbe protiv kraljevske porodice, Hari je najpre razgovarao sa svojim bratom Vilijamom, a potom i sa ocem Čarlsom na temu rasizma

Sve to, potvrdila je i njihova bliska prijateljica, Gejl King. 

Ona je zapravo bila jedna od gošći na zabavi u čast princa Arčija u Njujorku, i dobro je upućena u celu situaciju. Tako je u emisiji "This Morning" izjavila da su se prinčevi čuli, ali da razgovor nije prošao produktivno, te da su Hari i Megan želeli da članovi kraljevske porodice intervenišu i poruče novinarima da prestanu s nepravednim, netačnim i lažnim pričama o rasnoj diskriminaciji.

megan i hari
Youtube 

"Pa, ne želim da kažem da imam neke izvanredne vesti, ali pozvala sam ih da čujem kako se osećaju i istina je. Hari je razgovarao sa bratom i ocem, ali rečeno mi je da to nije prošlo najbolje. No drago mu je da su barem počeli ponovo da komuniciraju. Mislim da ih dodatno uznemiruje to što Palata želi celi problem da reši privatno i veruju da sve vesti objavljene poslednjih nekoliko dana omalovažaju Megan. Sa njom niko još nije razgovarao. Ali i jedna i druga strane žele da idu napred i da se sve dobro završi. Na kraju krajeva, to je ipak Harijeva porodica", izjavila je Gejl. 

Podsetimo, Megan i Hari su između ostalog prozvali kraljevsku poroidicu za rasizam što je krajnje ozbiljna otpužba, a nakon nekoliko dana vidno ljut, Vilijam je otkrio što misli o svemu tome.

"Mi apsolutno nismo rasistička porodica", izjavio je Vilijam prilikom posete jednoj od škola u istočnom Londonu, gde je promovisao program mentalnog zdravlja za decu i dodao tada da će uskoro čuti s njim, što se, kako stvari stoje, i ostvarilo.