Jedan od najiščekivanijih intervjua u poslednjih nekoliko godina, ako ne i intervju decenije je onaj s princem Harijem i Megan Markl koji su snimili sa Oprom Vinfri konačno je emitovan, a pred milionima gledalaca širom sveta otkrivene su neke dosada nepoznate i šokantne činjenice.

Megan je u prvom delu razgovora s Oprom na rubu suza ispričala kako je imala sucidne misli kada je bila trudna s prvim detetom, sinom Arčijem i da je Hariju rekla kako da više ne želi da živi.

Par je otkrio i da sada čekaju devojčicu koja će na svet stići na leto, da su prekinuli sve odnose s Harijevim ocem princom Čarlsom, a britansku kraljevsku porodicu otvoreno optužili za rasizam. Tačnije, Hari je izjavio kako je Čarls prestao da odgovara na njegove pozive nakon što sto su se on i Megan službeno odrekli svojih kraljevskih titula, kao i da je došlo do raskola odnosa s njegovim bratom Vilijamom dok je Megan potvrdila da je jedan od članova porodice bio zabrinut da će Arčijeva koža biti pretamna kada se bude rodio, ali nije želela da imenuje tu osobu.

Najšokantnije priznanje, da je razmišljala o oduzimanju života, Megan je opisala pred celim svetom i priznala da se to dogodilo u januaru 2019. godine kada je bila u petom mesecu trudnoće. Dodala je i kako je potražila pomoć u Odelu za ljudske resurse u Palati, ali pomoć nije dobila jer nije bila jedna od službenih zaposlenih u Palati.

Megan ističe da je Palata bila spremna da laže kako bi zaštitila ostale članove porodice, umesto da ispravi laži o njoj.

"Tek kada smo se venčali i kada je sve počelo da se pogoršava, shvatila sam da ne samo da nisam zaštićena, već i da su spremni da lažu kako bi zaštitili ostale članove porodice, ali da nisu bili spremni da kažu istinu kako bi zaštiti mene i mog supruga".

"Zaključana" u Palati

U dvosatnom intervjuu Megan i Hari su priznali kako su s planiranjem Megxita počeli već šest meseci nakon venčanja 2018. godine, a ona je život u Palati usporedila sa "zaključavanjem" sveta zbog pandemije koronavirusa jer je joj je bio zabranjen i običan odlazak na ručak s prijateljima.

megan markl
Youtube 

Kaže kako je verovala da će za sve biti bolje ako se njen život završi.

"Znala sam da ću to učiniti ako se nekome ne poverim. Jednostavno više nisam želela da živim, to je bila vrlo jasna i konstantna misao. Znala sam i da moram negde da potražim pomoć jer se nikada pre tako nisam osećala. Rečeno mi je da pomoć ne mogu da dobijem jer to neće biti dobro za instituciju.

Prisetila se i noći kada je morala da ode  na jednu od dobrotvornih akcija u Royal Albert Hallu, kao i da je te fotografije i dalje proganjaju, a rekla je da je kasnije kontaktirala jednu od najboljih prijateljica pokojne princeze Dajane jer od nikoga nije dobila podršku.

Princ Hari je takođe objasnio da je porodica početkom 2020. godine prestala da ga finansira i da su zato morali potpisati milionske ugovore s Netflixom i Spotyfyjem jer se do tada morao osloniti na trošenje nasledstva svoje pokojne majke.

Tvrdi i da se osećao zarobljeno sve dok nije upoznao Megan koja ga je spasla.

"Moj otac i brat su takođe zarobljeni i ne mogu otići. Majka bi sada bila ljuta što sam morao da napustim porodicu, ali predosetila bi da se to sprema. Sve što bi ikada želela je to da smo mi srećni", rekao je Hari.

princ hari
Youtube 

Dodao je i kako je s ocem počeo ponovo da razgovara nakon što je otišao iz Velike Britanije, ali da moraju još puno da rade na svom odnosu.

"Osećao sam se kao da me izneverio, jer prolazio je kroz sličnu situaciju kao i ja. Zna kakva je to bol, a Arči je njegov unuk. Uvek ću ga voeti, ali naneo mi je puno bola. Ali poboljšanje tog odnosa ostaće mi prioritet"

U ništa boljim odnosima nije ni s bratom princem Vilijamom, iako mu je jako stalo do njega.

"Volim Vilijama svim svojim bićem. On je moj brat i zajedno smo prošli kroz pakao i to nam je zajedničko iskustvo. Ali mi smo na različitim putevima. Moja porodica me je bukvalno finansijski isključila iz svega, a Megan su sugerisali da se bavi glumom jer nije bilo dovoljno novaca za nju. I pre nego što smo se venčali, postojali su znakovi da će ovo biti teško", doda je Hari.

megan markl i opra vinfri
Youtube 

Megan je opisala svoj odnos sa Kejt Midlton, za koju tvrdi da ju je rasplakala pre venčanja, alikako kaže, sve joj je oprostila, a nesuglasice su izgldaile uz buket cveća koji joj je poklonila. Podsetimo, britanski mediji pisali da je Megan bila ta koja je rasplakala Kejt, što je Marklova sada to negirala.

"Ne, ne. Dogodilo se obrnuto. I to ne kažem kako bih nekoga omalovažala jer nedelja pre venečanja je bila veona naporna. Ona je zbog nečega bila uznemirana, ali izvinila se kasnije zbog svega. Problem je nastao oko haljina za devojčice koje su me pratile na venčanju, to me rasplako i zaista me povredila. Ali posle mi je donela cveće i poruku s izvinjenjem. Učinila je ono što bih ja učinila da znam da sam nekoga povijedila, samo da preuzmem odgovornost za to. To zapravo i nije bio sukob i mislim da nije fer zbog nje ulaziti u detalje toga jer se izvinila", zaključila je.