Od kako je postala deo kraljevske familije, Megan Markl su nazivali "zloćom" u porodici, a široj slici nije doproinosilo ni to što je Hari svojevremeno živeo zaista lagodan život, ili što bi rekli - pio, pušio i radio šta sve ne.

Ipak, iako bi mnogi želeli da prikažu Megan kao onu koja je "pokvarila jadnog Harija", kao i jedinu koja je u "skladnu porodicu unela nemir", a sada ga i zauvek odvukla iz Velike Britanije, činjenica je da su ovi članovi kraljevske porodice bili daleko veći skandal-majstori i ozbiljno narušili ugled te iste kraljevske porodice, mnogo pre nego što je tamnoputa lepotica ušetala u Harijev život. 

Princ Endru 

Drugi sin kraljice Elizabete imao je nadimak "Kralj žurki". Iako jedan od njenih miljenika, bio je veoma problematično dete, a potom i mladić.

Provodio je vreme sa glumicama i manekenkama, a družio se i sa osuđenim seksualnim prestupnikom i pedofilom Džefrijem Epštajnom, zbog čega ga je kraljica udaljila sa dzužnosti.

Princeza Majkl od Kenta

Rođena kao Mari Kristin Ana Agnes Hedvig Ida von Ribnic, bila je zapravo ćerka nemačkog barona, koji je bio ozloglašeni nacistički oficir. Poput Kejt Midlton, ona nije sama bila princeza već je to postala nakon udaje.

Poznata je kao rasista koja je dala brojne javne komentare, poput govora o tome kako je svoje dve crne ovce nazvala Serena i Venus po sestrama Vilijams. Princeza Majkl od Kenta takođe je redovno nosila broš u crnoj boji na ručku u Bakingamskoj palati kada je Megan Markl upoznala širu kraljevsku porodicu.

Princ Filip

Vojvoda od Edinburga, bio je prva i jedina ljubav kraljice Elizabete i bivši princ Danske i Grčke. Počeli su da se dopisuju dok je ona bila još samo tinejdžerka, a kasnije se venčali dok je ona još bila princeza. Tokom godina, princ Filip je bio osumnjičen za neverstvo, ali su i pored toga ostali zajedno.

princ filip i kraljica elizabeta
Shutterstock 

Poznat je po svojim podrugljivim komentarima - ismevao je etiopsku umetnost, razne afričke kulture, kineske studente, filipinske medicinske sestre, kao i nezaposlene (tokom recesije), Britanke, pevačice i mnoge druge - sve u lice - bez izvinjenja i posledica. Prilično udžbenička definicija "belih privilegija".

Princ Čarls 

Čarls je bio umešan u skandal koji je pretio monarhiji. Govorimo o njegovoj vezi sa Kamilom Parker Bouls, dok je još uvek bio u braku sa princezom Dajanom. Ne samo što je kasnije Dajana otkrila sve detalje tajne afere, već su se pojavili i snimci u kojima Čarls govori Kamili kako želi da bude par njenih gaćica kako bi... pa znate već šta.

Ova veza i brak svojevremeno su bili tema broj jedan u svetu, pa nije teško otkriti koliko su autori serije pustili mašti na volju
Profimedia Ova veza i brak svojevremeno su bili tema broj jedan u svetu, pa nije teško otkriti koliko su autori serije pustili mašti na volju

Takođe, princ ČArls bio je uhapšen pre nekoliko godina zbog pisanja pisama vladinim zvaničnicima pokušavajući da ih pokolebaju na različite zakonodavne teme - što je veliko ne-ne za britanske kraljevske porodice, koji bi trebalo da ostanu neutralni u političkim pitanjima.

Princ Hari

Jeste da ovo boli, jer volimo princa Harija, ali... iak oje danas sjajan otac i odan muž, ali i istaknut u mnogim neprofitnim organizacijama i cenjen širom sveta, nije oduvek bilo tako.. 

princ hari
Youtube 

Majčina tragična smrt veoma je uticala jna njega dok je bio mlađi, pa se našao u nizu skandala. Od pijančenja, preko paparaci fotografija sa striptizetama, pa sve do fotografisanja u nacističkoj uniformi. Srećom, to je odavno iza njega.  

Međutim, iako su ovo bili glavni skandal-majstori u familiji, ovi skandali su ostali upamćeni kao najveći u istoriji britanske kraljevske porodice: 

  • Kralj Edvard VIII odbacio je krunu kako bi mogao da se oženi razvedenom Amerikankom
  • Princeza Margaret zaljubila se u oženjenog muškarca
  • Razvod princeze Margaret od drugog čoveka, koji je bio i buran i bolan 
  • Princeza Diana i navodni ljubavnik tajno su snimljeni telefonom.
  • Ista stvar se dešava princu Čarlsu sa Kamilom Parker
  • Dijana daje intervju i odaje sve kraljevske tajne, nakon čega je njen brak završen.
  • Princeza Ana razvela se od muža i udala za člana kraljevske posluge.
  • Paparaci su uhvatili Saru Ferguson u kompromitujućem incidentu "lizanja nožnih prstiju".
  • Kasnije je Sara optužena za primanje mita u iznosu od 633.000 dolara.
  • Princ Endru je ostao bez titule zbog sumnjivih prijateljstava, pogotovo sa pedofilom
  • Princ Hari proveo je jedan dan (da, jedan dan) na rehabilitaciji.
  • Takođe, princ Hari je uslikan u naci uniformi.
  • Ponovo princ Hari, koji je uslikan potpuno nag na privatnoj zabavi u Las Vegasu, a fotografije su završile u novinama "The Sun".
  • Iste godine, "Closer Magazine" je na naslovnoj strani objavio fotografiju Kejt Midlton kako se sunča u toplesu.
  • Megan Markl je sama prišla oltaru na venčanju sa Harijem, nakon što je njen otac uhvaćen da prodaje fotografije sa venčanja paparacima.
  • Megan je pokrenula parnicu protiv britanskog tabloida "The Mail" nakon što je objavio privatno pismo koje je napisala ocu.

I naposletku, listi skandala je pripisan i poslednji - odluka da Megan i Hari odstupaju od kraljevskih dužnosti zauvek.