Intervju Opre Vinfri s Harijem i Megan Markl, koji će u nedelju, 7. marta, emitovati najpre u Americi, a dan kasnije i u Velikoj Britaniji, prikovaće će uz TV ekrane stotine miliona ljudi. Slavna TV voditeljka razgovarala je s ovim bračnim parom, koji je prvi put nakon preseljenja 2020. u Kanadu, a zatim u SAD, progovorio o razlozima napuštanja kraljevske porodice i dobro skrivanim porodičnim odnosima.

Na pitanje Opre Vinfri kako bi palata mogla da reaguje na intervju u kojem Megan iznosi svoju istinu Harijeva supruga je odgovorila: "Ne znam kako bi mogli da očekuju da ćemo, nakon toliko vremena, i dalje ćutati jer je palata imala aktivnu ulogu u plasiranju toliko laži o nama? Ako i postoji rizik da ovim razgovorom nešto izgubimo, mislim da je mnogo toga ionako već nepovratno izgubljeno."

Ovaj intervju samo je još jedan dokaz da se kraljevska porodica nikad nije pomirila s Harijevim izborom životne suputnice. Tome su doprineli i mediji, koji su često prema Megan bili vrlo okrutni. Kad se saznalo da će Hari i Megan progovoriti i o neprijatnim detaljima života u kraljevskoj porodici, britanski mediji najavili su da će dvor uzvratiti udarac. Ovih dana objavili su da se nastavlja istraga protiv Megan, koju je osoblje Kensingtonske palate prijavilo zbog maltretiranja, nakon čega su dve njene asistentkinje u suzama napustile službu.

Megan i Hari
Youtube 

Hari i Megan Markl upoznali su se 2016. godine preko zajedničke prijateljice. Bio je to sastanak na slepo.

"Nisam znala mnogo o njemu jer, kad živite u SAD-u, nemate predstavu o važnosti kraljevske porodice. Jedino što sam pitala prijateljicu bilo je: "Da li je dobar čovek?", izjavila je Megan.

"Kliknuli” su na prvu, pa su izašli na piće, a onda su se odmah dogovorili da se nađu i sutradan. I Hari je rekao kako je odmah znao da je Megan ona prava. Mesec dana kasnije već su kampovali u Bocvani.

"Tih nedelju dana bili smo potpuno sami i bilo nam je to vrlo važno da se bolje upoznamo", rekao je princ Hari.

Tek četiri meseca kasnije, u oktobru 2016., mediji su objavili da su u vezi. Tih prvih 5-6 meseci veze, kako su rekli, bilo im je predivno jer su uživali u privatnosti, ali idila je ubrzo završila. Već u novembru Hari je molio novinare da “zaustave talas zlostavljanja i uznemiravanja” njegove devojke. Međutim, ova njegova izjava kao da je pojačala medijski pritisak. Počeli su da kopaju po njenom privatnom životu, saznalo se da je već bila u braku i da je razvedena, da joj je otac alkoholičar a majka Afroamerikanka. Bitka s medijima se nastavila i Hari se opet obratio javnosti.

"Princ Hari zabrinut je za sigurnost supruge i duboko je razočaran što nije uspeo da je zaštiti. Svestan je da će neki reći kako je to "cena koju mora da platiti" i da je sve ovo "deo igre". Ovo nije igra, ovo je njen i njegov život ", objavili su Harijevi potparoli.

"Mnogi su pretpostavljali da ću biti spremna na ovakvu medijsku pažnju jer sam bila glumica i da sam trebala da pretpostavim što će se dogoditi. Ali nikad nisam bila deo tabloidne kulture, živela sam mirnim i povučenim životom. U početku smo bili šokirani mnogim lažima koje su se plasirale u javnost", rekla je Harijeva supruga.

megan I hari
Shutterstock 

Venčali su se 19. maja 2018., a prethodio je novi talas medijske hajke. Prednjačio je "Daily Mail", koji nije skrivao antipatije prema Megan. Pomogao im je i njen otac Tomas Markl, koji se tri meseca pre venčanja dogovorio s britanskim paparacom da će mu za određenu sumu novca otkriti kad ide kod krojača na probu za odelo koje će nositi na venčanju svoje ćerke i u kom je trebao da je dovede do oltara. Tomasove fotografije prodate su tabloidima za 100.000 funti. Nisu ga pozvali na venčanje, a Megan je od tog trenutka zahladila odnose s ocem.

Bračni par preselio se u Kensingtonsku palatu i 15. oktobra 2018. a javnost je saznala da vojvoda i vojvotkinja od Saseksa očekuju prvo dete. Idilični život u kraljevskoj palati ipak je skrivao i mračne tajne. U januaru 2020. godine šokirali su svetsku javnost objavom da nameravaju da se odmaknu od uloge radnih članova kraljevske porodice. Nakon dugih pregovora kraljevska porodica Vindsor bračnom paru dopustila je da imaju privatni život i razrešila ih svih kraljevskih obveza. Najnoviji napad dvora na Harija i Megan, istragu o zlostavljanju osoblja, bračni par doživeo je kao smišljenu akciju dvora da umanji moguću štetu. Sigurno još dobro pamte kako je u javnosti odjeknula ispovest princeze Dajane 1995. nakon čega je postala miljenica celog sveta.

kraljevska porodica
Shutterstock 

"Razočarani smo lošim prikazom vojvotkinje od Saseksa. Nije slučajno da su iskrivljene optužbe stare nekoliko godina baš sad isplivale u medije, nekoliko dana pre intervjua u kojem su Hari i Megan trebalida iskreno govore o svom iskustvu poslednjih godina" , odgovorio je potparol Harija i Megan nakon najave da se protiv nje sprovodi istraga.