Princ Hari se zbog smrti princa Filipa, priprema se za povratak u Veliku Britaniju prvi put otkad je napustio kraljevske dužnosti, pišu britanski mediji.

Daily Mail piše da je jedino pitanje trenutno hoće li Megan Markl doći s njim.

"Hari će apsolutno učiniti sve da se vrati u Veliku Britaniju i bude sa svojom porodicom", rekao je dobro upućen izvor za britanski tabloid.

"Želi da bude u blizini svoje porodice, a posebno svoje bake, u ovo grozno vreme. Megan je trudna pa će morati da potraži savet svojih lekara o tome je li sigurno za nju da putuje, ali mislim da će Hari sigurno doći", dodao je izvor.

kraljca elizabeta i princ filip
Shutterstock 

Hari je u Veliku Britaniju trebao da dođe tek 1. jula, povodom otkrivanja spomenika u čast njegove majke Dajane. Britanci su nagađali i o njegovom povratku u junu, kada je princ Filip trebao da napuni 100 godina, međutim to nikad nije bilo potvrđeno.

Inače, Harija i Megan mnogi su kritikovali jer se njihov intervju s Oprom Vinfri emitovao u vreme kad je Filip bio u bolnici. Britanci su kasnije pisali da je kraljevska porodica skrivala informacije o intervjuu od princa Filipa nakon što je pušten iz bolnice.

Suprug kraljice Elizabete II preminuo je danas u 99. godini.

"Sa dubokom tugom Njeno Veličanstvo Kraljica objavljuje smrt svog voljenog muža, Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa Filipa, vojvode od Edinburga", navodi se u objavi i dodaje:

"Njegovo Visočanstvo je mirno preminulo jutros u zamku Vindzor".

Podsetimo, princ Filip bio je zbog zdravstvenih problema sredinom februara hospitalizovan. On je u privatnoj bolnici u Londonu proveo mesec dana, gde su ga lečili od infekcije i srčanih problema.