Prema stručnjaku za kraljevsku porodicu Endruu Mortonu, koji je napisao knjigu o odnosu kraljice Elizabete i njene sestre Margaret, kraljica shvata da su Hari i Vilijam u istoj situaciji kao što su bile njih dve. To je, naravno, zbog činjenice da je Vilijam naslednik, a Hari "rezerva".

Zbog toga, kako tvrdi Morton, kraljica ima puno razumevanja za Harija i njena vrata za njega su uviek otvorena, jednostavno zato što zna kako se osećala njena sestra i kakva je situacija bila s njom. 

Mislim da kraljica zna da je teško biti u toj poziciji i da razume da je Hari nekada bio izgubljena duša, baš kao i njena sestra – tvrdi Morton. – Uvek je imala potrebu da štiti Harija i mislim da je to zato što je gledala kako Margaret postaje žrtva sistema. Isključivanje Margaret nije pomoglo nikome i kraljica je iz toga puno naučila. Ne želi da se s Harijem ponovi istorija – rekao je stručnjak. Princezi je bilo teško da nađe mesto u kraljevskoj porodici, a kako je Hari odlučio da više ne želi da bude deo kraljevske porodice, jasno je da je nešto nasledio od nje.

Kada uporedite njihove osobine, Hari je stvarno poput Margaret. Nešto kao buntovnik u kraljevskoj porodici. Margaret je jednom rekla da je neposlušnost njena radost, a to može jasno da se vidi i u prinčevom slučaju. Zato Elizabeta ima dodatnu empatiju za Harija jer je gledala svoju mlađu sestru i njena vrata će mu uvek biti otvorenai sigurno ga nikada neće potpuno isključiti iz familije – dodaje Endru.

Princ Hari
Shutterstock 

On takođe tvrdi da kraljica jako voli svog unuka, kao što je volela i svoju sestru.

Ona ga jako voli. Bila je tu za njega na dan kad je izgubio majku i od tada je uvek uz njega. Namerno ga štiti i kao baka ima puno više razumevanja za njega – zaključio je autor knjige "Elizabeth & Margaret: The Intimate World of the Windsor Sisters".

Podsetimo princ Hari je tokom svog odrastanja i momačkih dana često kraljevskoj porodici proređivao ne tako prijatna iznenađenja. Mediji su izveštavali o njegovim ludim žurkama, a paparaci su ga često hvatali u društvu lepotica. Zabave s penom, druženje s poznatima i menjanje devojaka dugo su bili povezivani uz princa Harija, "crnu ovcu" britanskog kraljevstva.

princ hari
LMA / Bauer Griffin / Profimedia 

Jedan od najvećih svakako je bio onaj kada je uhvaćen kako "kao od majke rođen" partijao u Las Vegasu. Ali ništa se ne može uporediti sa skandalom koji je priredio porodici i monarhiji 2005. godine kada se na jednoj privatnoj zabavi pojavio u nacističkoj uniformi. Fotografije su procurile u javnost, a princ se morao javno izviniti. Tvrdoglav, ali zabavan, Hari je navodno ostao miljenik kraljice Elizabete uprkos svim skandalima koje joj je priuštio.