Zara Tindel (39), unuka kraljice Elizabete, rodila je sina, a to je potvrdio njen suprug Majk Tindel,bivši igrač bejzbola. Dečaku su dali ime Lukas Filip Tindal, i na taj način su ukazali poštovanje suprugu kraljice i Zarinom deki, koji je nedavno operisan vojvodi od Edinburga princu Filipu. Ovu radosnu vest potvrdio je i PR presrećnih roditelja.

Ponosni otac Majk, koji sa Zarom već ima šestogodišnju ćerku Miju i dvogodišnju Lenu, podelio je srećnu vest u svom podkastu 'The Good, The Bad i The Rugby' u kom je svoju suprugu nazvao hrabrom ratnicom. - Nedelja je postala još bolja jer je moj sinčić rođen u našoj kući. Zara ga je rodila na podu našeg kupatila. Malenog sam odmah odveo pravo u dnevni boravak da zajedno gledamo sport na televiziji i uživao sam dok je ležao na meni - rekao je Majk.

Zara Tindal je ćerka princeze Ane, jedine ćerke kraljice Elizabete. Ona nema službenu titulu iako je pripadnica kraljevske porodice, a poznata je kao vrsna jahačica. Štaviše, s timom Velike Britanije osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, a supruga je upoznala još 2003, kada je on, tada kao aktivni engleski ragbista, učestvovao na Svetskom prvenstvu.

Britanska kraljevska porodica uskoro očekuje još jednu prinovu, a to je drugo dete princa Harija i Megan Markl koji su nedavno odstupili od svojih kraljevskih dužnosti i presili se u Ameriku. Njihovo drugo dete biće 11 praunuče britanske kraljice. 

Oni će slediti princa od Velsa, vojvodu od Kembridža, princa Džordža, princezu Šarlot, princa Luisa, Harija i Arčija Mauntbaten-Vindzora u liniji nasledstva. Beba ima pravo da bude Lord ili Dama.

Nakon skadaloznog intervjua koji su Hari i Megan dali Opri Vinfri znatno je narušen ugled kraljevske porodice, pa su ove lepe vesti bile preko potrebne i svi članovi porodice su oduševljeni novom prinovom.