Princ Vilijam viđen je prvi put nakon šokantnog intervjua njegovog brata, princa Harija i Megan Markl kod Opre Vinfri.

Vilijam je fotografisan tokom vožnje Londonom, a s njim je bilo jedno od njegove troje dece. Britanski mediji ističu da je princ pri svom izlasku izgledao umorno i rastreseno što nije ni čudno nakon svega što je njegov mlađi brat ispričao.

Naime, princ Hari se dotakao i njihovog odnosa tokom intervjua.

"Naš odnos je takav da smo sebi dali prostora u ovom trenutku. Vreme leči sve, nadam se. Uvek ću tu biti za njega. Uvek ću biti tu za svoju porodicu i pokušao sam im pomoći", rekao je Hari i dodao:

"Volim Vilijama do svoje srži. On mi je brat. Prošli smo pakao zajedno. Mislim, delili smo isto iskustvo. Ali, znate, sad samo na različitim putevima".

Hari je ispričao kako je on bio zarobljen u kraljevske porodici, kao i da je to i dalje slučaj s njegovim bratom.

Inače, odnos prinčeva je uvek bio kompleksan, a kao što je Hari i rekao, prošli su kroz teške trenutke u detinjstvu. Izgubili su majku, princezu Dajanu u saobraćajnoj nesreći 1997. kada je Vilijam imao 15 godina, a Hari 12.

princ hari i megan markl
Youtube 

"Njihov je odnos neverovatno intiman i niko osim njih dvojice, čak ni njihov otac Čarls, ne zna šta se događa u njihovim srcima i glavama zadnjih 20 godina. Izgubili su svoju majku i jedino oni međusobno mogu pričati o toj temi", objasnio je svojevremeno Endru Morton, autor biografije o princezi Dajani.

Ipak, braća su se s vremenom udaljila i sve ređe smo ih mogli viđati zajedno nasmejane. Šuškanja o svađi među njima su počela 2018. kada je Megan Markl insistirala da se ona i Hari presele u Frogmore Cottage u Vindzoru, mesto koje je udaljenije od palate Kensington u kojoj žive Kejt Midlton i Vilijam.

Nagađanja je dodatno pojačao potez prinčeva da razdvoje svoje kraljevske, dobrotvorne organizacije. S vremenom su braća zamenila svoju bliskost s takmičarskim duhom, a pisalo se i da su i Kejt i Megan u lošem odnosu i da su zapravo one krive što su se njihovi muževi udaljili.

"Obojica treba da ulože trud kako bi obnovili njihov odnos. Hari ne zavidi Vilijamu na odgovornosti koju je dobio s obzirom na to da je budući engleski kralj, ali ono što mu smeta je to što njegovog brata smatraju zlatnim dečkom i oseća da treba da se učini mnogo toga da bi se izjednačio s time ili ga nadmašio", rekao je izvor za američke medije krajem 2019.

Podsetimo, dan nakon čuvenog intervjua paparaci su uslikali Kejt Midlton koja nije delovala raspoloženo.  

Paparaci su vojvotkinju od Kembridža uslikali u džipu u blzini Kensingotnske, a iako je na licu imala zaštitnu masku, jasno se vidi da je bila poprilično nervozna, ako je suditi po izrazu njenog lica.

Kejt Midlton
MJ Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Podsetimo, Megan je u intervjuu otkrila kakav je odnos imala sa Kejt. Naime, ona tvrdi da ju je Kejt rasplakala pre venčanja, ali kako kaže, sve joj je oprostila, a nesuglasice su izgladile uz buket cveća koji joj je poklonila. Podsetimo, britanski mediji pisali da je Megan bila ta koja je rasplakala Kejt, što je Marklova negirala u intervjuu.

"Ne, ne. Dogodilo se obrnuto. I to ne kažem kako bih nekoga omalovažala jer nedelja pre venečanja je bila veona naporna. Ona je zbog nečega bila uznemirana, ali izvinila se kasnije zbog svega. Problem je nastao oko haljina za devojčice koje su me pratile na venčanju, to me rasplako i zaista me povredila. Ali posle mi je donela cveće i poruku s izvinjenjem. Učinila je ono što bih ja učinila da znam da sam nekoga povijedila, samo da preuzmem odgovornost za to. To zapravo i nije bio sukob i mislim da nije fer zbog nje ulaziti u detalje toga jer se izvinila", zaključila je Megan u intervjuu kod Opre Vinfri.