Princ Hari odrastao je pod okom javnosti koja još uvek budno prati svaki njegov novi potez, pogotovo otkako se odrekao kraljevskih dužnosti i sa suprugom Megan Markl i sinom Arčijem preselio u SAD.

princ hari
Shutterstock 

Međutim, pre nego je postao odgovoran tata i porodičan čovek, Hari je svojim ponašanjem dugo intrigirao javnost.

Kao crvenokosi dečak osamdesetih je osvajao svojom slatkoćom i privrženošću majci, a onda je izrastao u nestašnog mladića sklonog partijanju, kršenju reda i narušavanju ugleda kraljevske porodice.

Mediji su izveštavali o njegovim ludim žurkama, a paparaci su ga često hvatali u društvu lepotica. Zabave s penom, druženje s poznatima i menjanje devojaka dugo su bili povezivani uz princa Harija, "crnu ovcu" britanskog kraljevstva. Tvrdoglav, ali zabavan, Hari je navodno ostao miljenik kraljice Elizabete uprkos svim skandalima koje joj je priuštio.

Jedan od najvećih svakako je bio onaj kada je uhvaćen kako "kao od majke rođen" partijao u Las Vegasu.

Ali ništa se ne može uporediti sa skandalom koji je priredio porodici i monarhiji 2005. godine kada se na jednoj privatnoj zabavi pojavio u nacističkoj uniformi. Fotografije su procurile u javnost, a princ se morao javno izviniti.

princ hari
No Credit / Bauer Griffin / Profimedia 

Pisalo se i da je sa samo 16 godina završio na odvikavanju od marihuane, a baka i otac poslali su ga i na odvikavanje od alkohola gde se zadržao samo jedan dan.

Neko vreme njegov je tata zapošljavao ljude koji su princa pratili na putovanjima kako bi ga sprečili da drugo jutro njegovo lice bude na svim svetskim naslovnicama. I noć pre bratovog venčanja Hari se nije suzdržao od provoda. Ostao je budan do 3 ujutro, a navodno je skočio s balkona jednog hotela te i povredio nogu.

Uz sve to, princ je bio poznat i po menjanju devojaka. Njegova najduža veza bila je ona s bogatom naslednicom Čelsi Dejvi, s kojom je proveo pet godina, a raskinuli su 2009. Na spisku njegovih poznatih bivših su i manekenka Kresida Bones i pevačica Eli Goulding.

Ali, sve se promenilo kada je u njegov život ušla glumica Megan Markl. Započeli su vezu 2016., a 2017. godine su se verili. Njihovo venčanje pratili su milioni ljudi, a u maju 2019. godine Megan je na svet donela i njihovog prvog sina, Arčija.

Pre nešto više od godinu dana par je šokirao javnost odlukom o napuštanju kraljevskih dužnosti. Preselili su se u SAD, a nedavno su objavili i da čekaju drugo dete.

princ hari i megan markl
Shutterstock 

Trenutno sve oči su uprte u njih zbog intervjua sa Oprom Vinfri, ali i niza skandala koji su poslednjih dana procurili u javnost. Naime, Megan Markl optužena je da je zlostavljala i neprimereno se ponašala prema članovima svog osoblja dok je još bila deo kraljevske porodice, a optužbe je izneo stariji i pouzdani radnik u palati. Advokat Harija i Megan tvrdi da je reč o kraljevskoj kampanji protiv vojvotkinje, ali i kako je očito da to čine samo kako da bi se kraljevska porodica opravdala pre nego što u javnost izađe intervju.