Vojvotkinja i buduća kraljica Kejt Midlton smatra da je ono što je Megan Markl u intervjuu s Oprom Vinfri izjavila o njoj zastrašujuće, tvrdi stručnjak i autorka knjiga o kraljevskoj porodici Kejti Nikol. Naime, Megan je pred celim svetom rekla da ju je Kejt rasplakala u svađi zbog haljina koje su nosile devojčice s cvećem na kraljevskom venčanju 2018. godine i time opovrgnula naptise da je ona bila ta koja je rasplakala Kejt, kako su britanski mediji pisali tada.

Kejti je podsetila kako dosad nismo čuli da bi se 38-godišnja vojvotkinja tako ponašala pred drugima, da bi pokazala svoje slabosti i da ona zapravo vrlo pažljivo tretira sve oko sebe. 

"Kejt nikada nije želela da se u medijima pojave vesti o svađi nje i Megan, tako da ova priča nije nimalo jednostavna. Koliko znam, postoji nekoliko verzija priča o malenim deverušama, a ne samo ona koju je Megan ispričala pred kamerama znajući da joj Kejt neće odgovoriti na to. Kejt je smatrala da je to sve rešeno i stvar prošlosti, pa joj je ponovno iznošenje te priče u javnost zastrašujuće", objasnila je Kejti.

Kejt Midlton princ hari i vilijam
Tolga AKMEN / AFP / Profimedia 

Dodala je i da je vojvotkinju od Kembridža to sve jako rastužilo, razočaralo i povredilo i da je iza nje nekoliko baš teških dana i uprkos tome se pojavila u javnosti s princem Vijijamom da bi obavili svoje službene dužnosti.

"Ljudi su primetili da je loše volje i neraspoložena. Iza zatvorenih vrata bila je zaista tužna i razočarana. I ona i Vilijam osećaju se iznevereno, očgledno je da još vole Harija i Megan, ali ovaj intervju sve je poremetio", komentarisala je autorka.

Nedavno je u javnost dospeo mail Megan Markl u kome ona zahteva od svojih pomoćnika da objave službenu izjavu u kojoj će napisati da ju je Kejt rasplakala zbog haljina za deveruše koje su je pratile na venčanju. Bila je to jedna od temu o kojoj je Megan progovorila u intervjuu s Oprom Vinfri.

megan i hari
Youtube 

"Ona je zbog nečega bila uznemirana, ali izvinila se kasnije zbog svega. Problem je nastao oko haljina za devojčice koje su me pratile na venčanju, to me je rasplako i zaista me povredilo. Ipak, donela mi je cveće i poruku s izvinjenjem. Uradila je ono što bih ja uradila da znam da sam nekoga povredila, samo da preuzmem odgovornost za to. To zapravo i nije bio sukob i mislim da nije fer zbog nje ulaziti u detalje toga jer smo to izgladile", izjavila je Megan u intervjuu.

Kejt se o tome zasad nije oglasila, ali nakon intervjua viđena je u javnosti i njen izraz lica dovoljno je rekao koliko joj nisu prijale tvrdnje koje je Megan iznela.