Princ Hari (36) postao je deo kompanije "BetterUp", koja putem svoje brzo razvijajuće platforme nudi personalizovanu psihološku pomoć i usluge tzv. "life coaching-a". Naravno, odmah je dobio jednu od rukovodećih pozicija. Nakon što se princ Hari  nedavno u "intervjuu godine" kod Opre požalio kako ga je porodica sklonila s kraljevskih "jasli" i da više nema džeparac koji mu pripada po njegovoj plavoj krvi, navukao je bes većeg dela javnosti.

Jedna od najčešćih replika s kojom se suočavao, ako je čitao komentare koje mu upućuju, bila je da "pronađe pravi posao". Kako prenose brojni američki mediji, čini se da ga je možda konačno i pronašao. Hari postaje deo uspešnog američkog startapa, odnosno tehnološke kompanije BetterUp, koja putem svoje brzo razvijajuće platforme nudi personalizovanu psihološku pomoć i usluge tzv. life coaching-a.

Princ hari i megan markl
Shutterstock 

Princ je za "Wall Street Journal" potvrdio kako je prihvatio ponudu kompanije i da se nada kako će i sam uskoro da pomaže ljudima, baš kao što je ova platforma njemu lično pomogla proteklih meseci.

Hari je i ranije najavljivao kako se vidi u ovoj branši. Rekao je da bi voleo da radi na problemima povezanim sa psihologijom iako mu to nije struka. Ono što sa svojim uticajem verovatno može da učini je da skrene dodatnu pažnju na probleme s kojim se susreće sve više ljudi.

Podsetimo, odnosi između kraljevske porodice zategnuti su godinu dana, otkako su Hari i Megan odlučili da napuste službene dužnosti, a sve je dodatno pogoršao intervju sa Oprom u kom su izneti neki šokantni detalji. U intervjuu za Opru Vinfri, princ Hari je otkrio da ga je kraljevska porodica početkom 2020. ostavila bez ikakve finansijske podrške, primoravši njega i Megan da pristanu na višemilionski ugovor sa streaming servisima Spotify i Netflix.

princ hari i megan markl
Youtube 

"Ove aranžmane predložio je neko drugi u vreme kada me je porodica finansijski ostavila bez ičega i morao sam da priuštim osiguranje za nas dvoje. Imao sam samo novac koji mi je ostavila majka i bez njega ne bismo mogli da učinimo sve ovo", rekao je princ.

Naime, u to vreme mogli su da se povuku iz kraljevske porodice samo zbog nasledstva koje mu je ostavila majka, pokojna princeza Dajana. Suma koju je nasledio je pozamašna i nedavno je dospelo u javnost, da se radi o cifri od čak deset miliona funti.