Velika Britanija danas je ispratila na večni počinak princa Filipa. Oči javnosti bile su uperene u svaki korak kraljevske porodice, a pogotovo u Vilijama i Harija. Ipak, posebnu pažnju privukao je detalj koji je kao znak odanosti kraljici Elizabeti ponela niko drugo do Kejt Midlton. 

Paparaci su ih uslikali na putu ka dvorcu Vindzor, gde se održala sahrana. Kejt je obučena u potpuno crnu haljinu, lice joj prekriva crni veo i maska, dok je princ Vilijam u crnom odelu, beloj košulji i crnoj kravati. Kako se ranije nagađalo u medijima, Kejt Midlton je ipak ponela minđuše koje je dobila na poklon od kraljice Elizabete, a koje je nosila na svim važnim događajima ranije.

Vojvotkinja od Kembridža s razlogom je izabrala ove biserne minđuše, koje joj je kraljica poklonila u znak odanosti. Baš ove minđuše su glavni "oslonac" za vojvotkinjine nastupe na bitnim događajima.

Kejt je ove minđuše nosila u mnogo posebnih trenutaka u životu, uključujući i rođenje svoje ćerke, princeze Šarlot.

Sve prisutne žene na današnjoj sahrani nosile su crna odela, na kojima je mali motiv vojne službe vojvode od Edinburga u znak odavanja počasti preminulom princu.