Konačno princ VIlijam se oglasio povodom intervjua, koji je emitovan u nedelju u kom su Megan Markl i princ Hari izneli šokantne detalje na račun kraljevske porodice. 

Vilijam kaže da još uvek nije pričao sa Harijem, ali da planira uskoro da učini to.

- Mi, u velikoj meri, nismo rasistička porodica, rekao je kratko Vilijam dok je sa suprugom Kejt Midlton obilazio jednu školu u istočnom Londonu. Vilijama su juče uslikali paparaci, a kako prenose strani mediji delovao je uznemireno.

Dan nakon intervjua paparaci su u blizini Palate uhvatili i vojvotkinju od Kembridža Kejt Midlton koja je delovala veoma ljuto. Mediji prenose da je Kejt besna jer je Megan iznela detalje o njihovom odnosu koje jasvnost do tada nije čula.

princ vilijam
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Naime, Megan je u intervjuu kod Opre Vinfri rekla da ju je Kejt rasplakala pre venčanja, ali kako kaže, sve joj je oprostila, a nesuglasice su izgladile uz buket cveća koji joj je poklonila. Podsetimo, britanski mediji pisali da je Megan bila ta koja je rasplakala Kejt, što je Marklova negirala u intervjuu.

Pre današnje izjave princa Vilijama, stiglo je i saopštenje iz Bakingemske palate. Odgovor je očekivano prilično suzdržan i sročen u diplomatskom tonu.

"Cela porodica je tužna sada kada je saznala za sve izazovekojima su proteklih godina bili izloženi Megan i Hari", piše na početku zvaničnog saopštenja palate koje su objavili večeras.

kejt midlton
MJ Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

"Teme koje su pokrenute, pogotovo, rasizam, su zabrinjavajuće. I dok neka sećanja mogu da variraju, ipak su uzeta veoma ozbiljno i porodica će se njima baviti bez upliva javnosti. Hari, Megan i Arči će uvek biti voljeni članovi porodice", navodi se dalje, prenosi "Mirror".

princ hari i megan markl
Youtube 

"Različitost, jednakost, inkluzija i mentalno zdravlje su važna pitanja i ističemo da su već dugi niz godina deo posla kojim se bave članovi kraljevske porodice", dodaje se u zvaničnom saopštenju.