Oči celoga sveta bile su uprte u kraljevsku porodicu, posebno prinčeve Harija i Vilijama koji se tokom sahrane nisu ponašali nimalo bratski.

Naime, tokom poslednjeg ispraćaja prina Filipa, Hari je viđen kako hoda iza sanduka zajedno s princom Vilijamom, dok između njih stajao je njihov rođak Piter Fillips, sin princeze Ane. To je bio prvi put da se Hari nalazio u okruženju svoje porodice nakon što je sa suprugom Megan dao intervju Opri Vinfri u kojem je izneo mnoge činjenice koje ne idu u korist kraljevskoj porodici.

Veruje se da je Piter stajao između Harija i Vilijama u povorci kako bi se izbegli mogući skandali i okršaji između braće. Ipak, nakon što je Filip pokopan, dogodio se nagli obrt.

Vilijam, Hari i Kejt viđeni su ispred kapele sv. Džordža kako razgovaraju i zajedno odlaze! To je bio i prvi put da su njih troje viđeni zajedno i da komuniciraju, i to od Harijevog odlaska iz Velike Britanije. U jednom trenutku, vojvotkinja je zastala, a braća su nastavila da šetaju dok su sve vreme razgovarali.

Mnogi misle kako je to trenutak pomirenja prinčeva čijim je narušenim odnosima kumovala Harijeva supruga Megan, mada ipak mnogi su sigurni da su braća razgovarala pre sahrane u svojim odajama i daleko od znatiželjnih očiju i ušiju.