Na sahrani princa Filipa, sve oči bile su uperene u braću Vilijama i Harija koji nisu u dobrim odnosima. 

Njihovom razgovoru i ponovnom zbližavanju "kumovala je" niko drugi do Kejt Midlton, koja je povukla pravi potez i ostavila braću da razgovaraju na miru. 

Sada se saznalo da je Hari razgovarao i sa ocem Čarlsom u dvorcu Vindsor nakon sahrane svog dede, javili su britanski mediji.

Kako stvari stoje princ Hari mogao bi da odloži odlazak kući u Los Angeles nakon sahrane svog dede, princa Flipa koja je bila u subotu.

The Sun je preneo da je Hari proveo dva sata u tihom razgovoru sa starijim bratom Vilijamom, sa kojim do tada nije bio u dobrim odnosima, a sve je dodatno zakomplikovao intervju sa Oprom Vinfri.

vilijam i hari
Alastair Grant / AFP / Profimedia 

Hari sada razmišlja o produženom boravku u Britaniji zbog 95. rođendana svoje bake, kraljice Elizabete II. koji je 21. aprila, ali ga zvanično slavi druge subote u junu ceremonijom "Trooping the Color" što je propisano za vladare Britanske monarhije. Biće to njen prvi rođendan koji će provesti bez voljenog muža sa kojim je bila u braku 73 godine.

Prema tabloidima, princ nema tačan datum povratka u Ameriku, a neko vreme je proveo u razgovorima sa porodicom nakon dedine sahrane. Pored Vilijama, razgovarao je i sa ocem, princom Čarlsom.

Bilo je to prvi put da su razgovarali uživo nakon što su Hari i njegova supruga Megan Markl šokirali javnost i kraljevsku porodicu intervjuom sa Oprom. Kako su izvestili britanski mediji, braća i njihov otac razgovarali su u dvorcu Vindsor dalje od televizijskih kamera.

Očekuje se da će kraljevska porodica ponovo biti na okupu ovog leta, kada će u Kensingtonskoj palati biti otkrivena nova statua pokojne princeze Dajane. Većina očekuje da će se Hari ponovo naći na dvoru 1. jula kada bi Dajana proslavila 60. rođendan i nadaju se da će događaj pomoći braći, prinčevima Viliamu i Hariju, da se zbliže.

"Još uvek je rano reći, ali verujemo da je ovo upravo taj prvi korak koji bi Filip želeo", rekao je jedan od izvora.