Bura oko intervjua se još nije smirila, a jedna od informacija koja je podigla najviše prašine je i to što je princ Hari zapravo mogao da napusti kraljevsku porodicu zbog nasledstva koje mu je ostavila majka, pokojna princeza Dajana. 

Sada je poznat i tačan iznos i ljudi su u neverici od cifre.

U intervjuu za Opru Vinfri, princ Hari je otkrio da ga je kraljevska porodica početkom 2020. ostavila bez ikakve finansijske podrške, primoravši njega i Megan da pristanu na višemilionski ugovor sa streaming servisima Spotify i Netflix.

"Ove aranžmane predložio je neko drugi u vreme kada me je porodica finansijski ostavila bez ičega i morao sam da priuštim osiguranje za nas dvoje. Imao sam samo novac koji mi je ostavila majka i bez njega ne bismo mogli da učinimo sve ovo", rekao je princ.

hari i megan
Youtube 

Naime, u to vreme mogli su da se povuku iz kraljevske porodice samo zbog nasledstva koje mu je ostavila majka, pokojna princeza Dajana. Sada je otkrivena tačna količina novca koju je princ nasledio.

Prema izvještaju Forbesa iz 2014. godine, Dajana je svojem mlađem sinu ostavila pozamašnu svotu novca. Hari je iste te godine napunio 30 godina i dobio čak deset miliona funti od imanja svoje majke.

I dok su Hari i njegov brat Vilijem glavni naslednici, pokojna princeza je takođe deo svog bogatstva pripisala svom omiljenom batleru Polu Barelu i svojim 17 kumčadi.

Posle razvoda, Dajana je od Čarlsa dobila vredan nakit i deonice koje su takođe pripadale njenim sinovima nakon njene smrti.

Podsetimo, Hari i njegova supruga Meghan Markle dali su voditeljki Opri Vinfri ekskluzivni intervju u kojem su izneli razne šokantne i do tada nepoznate informacije o kraljevskoj porodici i njihovoj vezi sa njima, koje su mnogi već proglasili intervjuom decenije.