Kada se u Holivudu pojavio zgodni glumac Armi Hamer, veoma brzo postao je "tiha patnja" mnogih dama. Najveću slavu dostigao je ulogama u seriji "Gossip girl", ali i zahvaljujući filmu "Call me by your name", međutim, stvari su se promenile nakon što ga je nekoliko bivših ljubavnica tužilo i optužilo ne samo za silovanje, već i za kanibalizam

Klupko je počelo da se odmotova i saznalo se da su svi njegovi muški preci imali sličan način ponašanja i navika. Noi, da krenemo od početka.

Kada je počeo karantin u Americi početkom prošle godine, Armi je rešio da se okrene porodici. Sa ocem Majklom, maćehom Misti, suprugom Elizabet Čembers i dvoje dece, seo je u avion i odleteo na luksuzno imanje na Kajmanskim ostrvima. U pozadini svega bila je i želja da popravi vezu sa sa Elizabet, jer je već počeo da je vara, ali nije dugo izdržao.

- Bila je to vrlo komplikovana situacija. Mnogo snažnih ličnosti na jednom takvom skučenom mestu. Mislim da nisam dobro prošao u svemu tome. Iskreno - bio sam na ivici nervnog sloma. Bio sam poput vuka koji želi da mu odgrizu nogu - rekao je u jednom intervjuu za novine u septembru prošle godine.

Uskoro je rezervisao let za Ameriku, a bliski prijatelji njegove supruge, takođe američke televizijske zvezde, kažu da je u to vreme izgubila strpljenje, iako ga je i te kako imala dok ju je varao. U julu 2020. podnela je zahtev za razvod. Nakon toga, Hamer se prvi put pojavio u javnosti 1. januara 2021. godine. 34-godišnji glumac, pun entuzijazma, poslao je optimističnu poruku putem Tvitera.

"Ova 2021. klečaće predamnom i ljubiti mi noge jer ću ove godine ja biti šef. Prošla 2020. bila je nizak udarac koji niko nije očekivao. Sad znam sa čime se suočavamo i vreme je da krenemo u rat" - napisao je samouvereno.

Međutim, dve nedelje kasnije već je bio usred skandala. Uz peripetije razvoda, javilo se nekoliko devojaka i optužilo ga da ih je emocionalno i seksualno zlostavljao i da je bio nasilan. U javnost su procurile i njegove zastrašujuće seksualne fantazije, koje je navodno slao u porukama bivšim devojkama dok su bili u vezi. Devojka, koja se predstavila kao Efi, svedočila je pre nekoliko dana o brutalnom četvorosatnom silovanju, a priče o njegovim hirovima samo su se dopunjavale.

Manekenka Pejdž Lorenze setila se da joj je Armi rekao da bi joj "radije izvadio nekoliko rebara, stavio ih na roštilj i pojeo". Ali ona je priznala je dobrovoljno bila sa Armijem u BDSM vezi. I Kortni Vučeković, vlasnica kompanije za aplikacije, koja je bila s njim od juna do septembra prošle godine, setila se detalja iz traumatične veze sa glumcem. Raskinuli su jer je Armi često bio pijan i drogiran. Kako je rekla, fascinirao ju je svojim nastupom. Stoga je pristala da ispuni njegove seksualne želje, koje su često bile ponižavajuće i nimalo prijatne za nju.

- Ulazi u vaš život sa stilom. Govori vam tačno ono što želite da čujete. Daje vam osećaj da ste mu najvažniji na svetu i da nikada nije imao takvu osobu pored sebe. Trebalo mi je vremena da shvatim da sam izmanipulisana - rekla je Vučeković, koja je vezu s Hamerom prekinula nakon što su se žestoko posvađali.

- Tokom čitave veze osećala sam da nešto nije u redu. Bio je opsesivan, stalno smo bili zajedno, a kada nismo, slao bi mi stotine poruka. Ali onda vas šarmira nekim potezom i vi mislite da sve to ima smisla. Sad kad malo razmislim - bilo je to pravo utapanje u kom neprestano pokušavate da držite glavu iznad vode. Puno je pio i drogirao se, finansirala sam sve, od goriva za automobil do večera i izlazaka, jer je rekao da je ostao bez novca. Nikad nisam upoznala momka koji uništava i sebe i živote žena. Bila mi je potrebna psihoterapija, jer ne želite da nosite takvu traumu sa sobom kroz život - rekla je Vučeković u januaru.

Čim su optužbe počele da izlaze, Hammer je izgubio uloge u dva nova velika projekta - romantičnoj komediji sa Dženifer Lopez i u Paramauntovoj seriji o poreklu filma "Kum". Hamerova agencija VME je prekinula vezu sa njim. Bio je to šok za glumca koji je poslednjih godina snimio brojne filmove u kojima je igrao zapažene uloge - od "J. Edgar", preko "Hotel Mumbai", do "Društvene mreže", "Čovek iz Ujedinjenog Kraljevstva", "Na osnovu pola", "Nazovi me svojim imenom"...

A onda su novine počele da "kopaju" po njegovoj prošlosti i istoriji, za koju se ispostavilo da je puna skandala vezanih za seks, drogu, špijunažu, falsifikate, pa čak i ubistva. Kroz pet generacija uticajne i bogate porodice Hamer, većina muškaraca krije mračne priče, a Armi je samo poslednja u nizu. Prvi je to uradio biograf Edvard Džej Epštajn, koji je 1996. objavio knjigu "Dosije: Tajna istorija Armanda Hamera". Priča seže u 1919. godinu kada je pradeda glumca, doktor Džulijus Hamer, tajno izvršio abortus nad suprugom ruskog diplomate. Džulijus je bio ruski imigrant koji je živeo u Bronku i bio je glavni u Komunističkoj partiji Sjedinjenih Država. Žena je umrla nekoliko dana kasnije, a Džulijus je osuđen na duži boravak u zloglasnom Sing Singu.

Njegov tada 22-godišnji sin, takođe lekar, dr Armand Hamer (Armijev pradeda po kome je glumac i dobio ime) napustio je medicinsku karijeru da bi preuzeo još jednu od očevih kompanija "Allied Drug".

Prema biografu Epštajnu, Armand je ipak otišao u Rusiju 1921. U Sovjetskom Savezu je ostao narednih deset godina i ojačao porodične veze. Tamo se oženio. Njegova prva supruga bila je pevačica Olga i dobili su sina Džulijana - Armijevog dedu. Njegov brak sa Olgom raspao se pedesetih godina, kao i sa njegovom drugom suprugom Anđelom, koja je Hameru na saslušanju rekla da mu "kao lekaru očigledno nije teško da gleda kako drugi pate". Armand Hamer vratio se u Los Anđeles sredinom prošlog veka i venčao se 1956. godine sa bogatom Frančes Baret Tolman. Uložio je novac u tada bankrotirani "Occidental Petroleum", stabilizovao poslovanje i kompanija je postala veoma uspešna. Ubrzo se distancirao od sovjetskih korena kada je između dve supersile započeo hladni rat i shvatio da bi mu poreklo moglo biti težina. Počeo je da se predstavlja kao uspešan industrijalac, pa je unajmio novinara da mu napiše memoare.

Imao je privatni Boeing 727, družio se sa princom Čarlsom i moćnim političarima, bio je blizak prijatelj Al Gorea starijeg i bio je ugledni gost na inauguracijama američkih predsednika Ronalda Regana i Džordža Buša starijeg. Takođe je bio kolekcionar umetničkih dela i glavni pregovarač sa Kinezima da bi pozajmio dve pande zoološkom vrtu u LA tokom Olimpijskih igara 1984. Umro je 1990. kada je njegov praunuk, glumac Armi, imao četiri godine.

Epštajnova knjiga o porodici Hamer, objavljena šest godina nakon Armandove smrti, odjeknula je poput bombe jer je otkrila da je Armand Hamer obavljao prljave poslove u poslu - prao novac, koristeći umetnost za finansiranje sovjetskih špijuna, razvijajući naftni biznis plaćanjem mita, pa čak i da je umešan u falsifikovanje Faberžeovih jaja. Prema Epštajnu, Armandu su ozvučeni dom i kancelarija, čuvao je snimke razgovora sa važnim ljudima, a aktovke su mu bile pune gotovine. Pomogao je tajno finansiranje Nikona da prikrije aferu Watergate, čak je i optužen za krivična dela, ali ga je stariji Buš pomilovao.

Armand je imao mnogo ljubavnica, ali jedna od njih otvorila je Epštajnu dušu. Marta Kaufman, majka dvoje dece, razvela se od muža zbog Armanda. Hamer ju je zaposlio kao svog umetničkog savetnika u Occidental-u. Kada je njegova supruga Franses posumnjala na preljubu, Armand je naredio Marti da promeni ime u Hilari Gibson i da nosi perike i sunčane naočare kako bi izgledala neprepoznatljivo.  Zajedno su bili više od deset godina, a Armand je obećao da će se brinuti o njoj i njeno dvoje dece čak i nakon njene smrti. Kako je  Gibson kasnije ispričala, Armand joj je dao automobil u koji je ugradio spravu za lociranje, prisluškivao joj je telefone, a ona se podvrgavala svim njegovim seksualnim zahtevima, pa i onima koji su za nju bili, kako je rekla, "krajnje ponižavajući". Kad je Armand umro, saznala je da je u testamentu nije ni spomenuo.

armi hamer
MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Sve što je uradio bilo je odmah u javnosti", rekla je Kejsi Hamer, Armandova unuka i tetka po ocu glumcu Armiju Hameru.

Više ne kontaktira sa mnogim članovima porodice i radi kao dizajner kuhinja u prodavnici nameštaja u San Dijegu.

"Ne daj Bože da ste dvaput nosili istu haljinu na raskošnim zabavama mog dede. Spolja smo se morali ponašati kao savršena porodica. Sve je to bila laž. Moj otac Džulijan, majka Su i nas troje njegovih unuka morali smo da sačekamo sastanak da vidimo mog dedu. Kada sam gledala seriju "Nasleđe" na HBO-u, morala sam da isključim televizor. Rekla sam: "O, Bože, to je naša porodica"", kaže glumčeva tetka.

Ipak za dedu glumca, njegov otac nije previše mario. A onda ga je Džulijan teško povredio jer je svojim ponašanjem ocrnio sliku porodice Hamer koju je stari Armi želeo da stvori u javnosti. Na svoj 26. rođendan, Džulijan je ubio čoveka u svom domu u Los Angelesu 1955. godine zbog kockarskog duga. Glumčevi muški preci su na svoj način uvalili sve u zločin, uključujući i njegovog oca Majkla. Oženio se sa Drev Moble, koju je upoznao u avionu kada je bila mrtva pijana. Iste godine dobili su sina Armija.

Majkl je takođe bio plejboj. Kada je Armi imao četiri godine 1990. godine, njegov pradeda Armand je umro, ostavivši za sobom bogatstvo od 180 miliona dolara, ali na sudu su naslednici saznali da će podeliti samo 40 miliona dolara. Bitka za nasleđe nastavlja se i danas. Za njegovo nasleđe stiglo je stotinak zahteva i tužbi od raznih ljubavnica, dobrotvornih organizacija...

Armijev otac Majkl razveo se od supruge Drev 2012. godine. Živeo je kao plejboj, a uspeo je da uništi porodičnu galeriju Knodler u Njujorku prodajom falsifikata džeka Poloka, koji su završili na sudu.

Nekoliko ljudi je potvrdilo da je u njegovom domu imao komad nameštaja nazvan "nestašna stolica". Konstrukcija u obliku kaveza, visoka oko dva metra, u sredini je imala stolicu sa rupom na sedištu iznad koje je visila kuka. Na jednoj fotografiji Majkl sedi na tom tronu i smeje se dok drži glavu plavuši koja sedi s njim u kavezu i takođe se smeši. Majkl se drugi put oženio sa Misti 2017. godine. Bivši prijatelj koji je znao za ovaj seksualni presto Majkla, kada je čuo za navodne Armijeve poruke prepune čudnih seksualnih maštanja, rekao je da nije bio iznenađen.

Kada je Armi Hamer došao u Holivud 2010. godine, sva pikantnost njegove porodice nekako je pala u zaborav i više se nije pisalo o njemu. Armi je bio zgodan princ iz bogate porodice, a ljudi takvog izgleda i porodičnog stabla imaju tendenciju da vide mnogo toga kroz prste javnosti. Pre tri godine rekao je da je odrastao u "je **** m raju" na Kajmanskim ostrvima, da je jednom imao fotografiju Gorbačova koju je njegovoj porodici poklonio bivši predsednik SSSR-a, ali i da su mu mnoge ljudske vrednosti usađene vaspitanjem, zahvaljujući majci Drev. Po povratku sa Kajmanskih ostrva, tinejdžer Armi nije se najbolje snašao u L.A. Osećao se kao izopštenik, pa je napustio srednju školu nakon što je u njoj zapalio vatru.

- Moji roditelji, kao vrlo religiozni, oštro su se protivili tome da postanem glumac. Kada sam igrao u filmu "Nazovi me svojim imenom", moja majka nije ni želela da gleda film jer govori o istopolnoj ljubavi", rekao je.

Kada se Armi oženio Elizabet Čembers 2010. godine, novine su ih opisale kao Kena i Barbi. Ona je takođe bila uspešna u radu, vodila je popularnu kulinarsku emisiju na televiziji, a Armi je opisan kao čovek koji ne obraća previše pažnje na to šta govori i kako se ponaša. Čak je i Elizabet jednom izjavila da njen suprug ima čudan hobi. Voli da vežba vezivanje čvorova, pa je strastveno proučavao japansku tehniku šibari koja se koristi u seksualnim igrama.

- Podržala sam ga u ovom hobiju, čak sam mu predložila da napiše knjigu "Zašto čvorovi?" - našalila se Elizabet koja sa Armijem ima dvoje dece. Ćerka Harper rodila se 2014. godine, a sin Ford Daglas 2017. godine.

armi hamer elizabet cambers
printscreen/youtube/E! Red Carpet & Award Shows 

Armi je priznao da je bio neveran nedugo nakon rođenja dece - ali je tvrdio da je to bilo "jednokratno putovanje". Ali Elizabet je ostala u šoku kada je greškom primila njegovu lascivnu poruku koju je poslao ljubavnici čim je s Kajmana prošle godine sleteo u Kaliforniju.
Porodični prijatelji kažu da je Armi nakon deset godina braka počeo da se ponaša slično kao i njegov otac Majkl nakon razvoda. Koristi puno droge, alkohola i menja mnogo žena.

Njegov razuzdani život otkriven je i putem njegovog tajnog Instagram profila pod imenom "el_destructo_86". Objavio je snimke pušenja halucinogena DMT, pokazao hotelsku sobu u kojoj je devojka odevena u crno erotsko donje rublje klečala na krevetu, napisao poruku "moje telo je fino podešen uređaj za obradu otrova". Kortni Vučeković rekla je da je bila iznenađena kada joj je prve noći ispričao sve o traumama iz detinjstva u, kako je rekao, "ludoj porodici".

Jedna od najšokantnijih stvari koje je rekao bila je da on ljude ne veže užetom, već samo modele. Vučeković se setila i da je jedne večeri puno pio i počeo da je nagovara da se igraju roba i gospodara.

- Nisam se složila, pa je počeo da se duri. Popustila sam pred njim i odmah zažalila - rekla je.

Ubrzo nakon prekida sa Vučekovićevom, Armi je započeo vezu sa 22-godišnjom Pejdž Lorenze.

armi hamer
printscreen/youtube 

- Na prvom sastanku rekao mi je mnogo mračnih stvari o svojoj porodici i to me je jako iznenadilo. Rekao je da je njegov deda organizovao lude seksualne zabave sa puno oružja, ali da je mislio da je to u redu i kao da je ponosan na svog dedu. Takođe me je upoznao sa svojom majkom, koja je rekla da je zabrinuta za Armija jer ga je "odneo đavo". Shvatila sam da je veoma pobožna - rekla je.

Lorenze je rekla da Armi nije imao novca i da je pozajmljivao od prijatelja: "Često sam plaćala račune, ali počela sam da se brinem da me kontroliše."

Počeo je da joj govori šta može, a šta ne može. Raskinula je s njim jer, kako je rekla, "nikad ne znaš šta se može dogoditi - on je zastrašujuć". Istovremeno, nije lako podnela prekid jer je bila zaljubljena u njega. Zbog ovoga je pobegla na drugi kraj Amerike. A onda je na anonimnom Instagram profilu @houseofeffie Armie videla detaljan opis BDSM veze. Objavljivani su od 2016. do prošle godine - dakle dok je bio oženjen. Sve devojke su rekle da su dozvoljavale  Armijeve čudne igre jer je imao neku čudnu moć nad njima. 

Armiev advokat Andrev Bretler odgovorio je da su "sve interakcije između gospodina Hamera i njegovih bivših partnera bile sporazumne. O njima su u potpunosti razgovarali, unapred se dogovorili i međusobno učestvovali. Priče ovekovečene na društvenim mrežama osmišljene su tako da vređaju i štete gospodinu Hameru, ali to ih ne čini istinitim". Ali Gloria Alred, advokatica devojke Efie, objasnila je problem u vezi sa BDSM-om:

- Javnost nije edukovana o tome kako gledati na one koji se bave BDSM-om i često imaju negativno mišljenje o njemu. Deo problema je što je žrtva izuzetno ranjiva, pa je suština te veze poverenje između partnera. To potom iskorištavaju seksualni predatori. Znaju da njihove žrtve neće prijaviti zločin iz straha od javne osude i da im niko neće verovati kada kažu da pristajanjem na BDSM nisu automatski pristale na zločin.

Protiv glumca još uvek nije podneta krivična prijava ili tužba. Ako je Armie kriv za bilo šta, onda je to sklonost napetom seksu, tvrdi njegov prijatelj. Osoba koja dobro poznaje Armieja i njegovu suprugu Elizabeth misli da su za sve krivi Armiev čudan smisao za humor i nedostatak konteksta u koji bi trebalo da stavlja pisane poruke koje je slao ljubavnicama.

- Dokazi o navodnom seksualnom zlostavljanju imaju posebnu težinu nakon pokreta #MeToo. Puno je nijansi u vezi sa seksom i pristankom, a to nije baš tema za koju ljudi imaju previše strpljenja. On je sabran momak, ali pretpostavljam da je imao svojih pet minuta - kaže prijatelj.

Međutim, prijatelji njegove supruge Elizabet otkrili su da se kajala što je bila potpuno slepa za Armijevo ponašanje. Ne kaje se ni toliko zbog poniženja koje je doživela gledajući fotografije svog supruga sa drugim ženama, koliko se užasava pomisli da će ih jednog dana njihova deca čitati i gledati.

Elizabet je rekla svojim prijateljima da, iako se i sama plaši jer ne zna na šta je porodica Hamer spremna, skuplja snagu zbog dece.

Da li će se dokazati da je poznati glumac kriv ili ne, ostaje da vidimo u narednim mesecima. Činjenica jeste da u Armijevom slučaju, iver ne pada dalje od klade.