Jedna od najdramatičnijih priča koju pamti svet mode je zainteresovala javnost tek kada je objavljeno da će Ridli Skot režirati film po njoj i da će glavnu ulogu tumačiti Ledi Gaga.

Za to vreme, realna protagonistkinja slobodno živi i troši bogatstvo imperije "Gucci".

Reč je o Patricij Ređani Martineli, bivšoj supruzi Mauricija Gučija, nekad vrlo uticajne osobe iz italijanskih društvenih krugova bogataša. Ćerka vozača kamiona o kojoj javnost jako malo zna 1973. godine udala se u Guči porodicu, tačnije za Mauricija s kojim je dobila dve ćerke. Idiličan život u raskoši kojem se Patricija prepustila u potpunosti, postao je njena najveća noćna mora nakon 12 godina braka. 

Patricija Ređani
EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ostavio ju je zbog mlađe žene, nekoliko godina nakon toga službeno su se razveli, a Patricija je dobila 500.000 američkih dolara godišnje alimentacije. Ubrzo nakon razvoda dijagnostikovan joj je tumor na mozgu koji je prebolela bez većih posledica, a onda je elegantno naručila ubistvo svog supruga. Patricija je plaćenom ubici platila sumu koja je približna 300.000 evra.

Mauricio Guči
EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Moram da priznam da sam tada stvarno htela da ga se oslobodim. Želela sam to da uradim i pitala ljude iz okoline da li hoće da mi pomognu, ali moje namere su se tu završile – čista opsesija, čista želja”, objasnila je.

Nikada, do kraja suđenja do kog je došlo kasnije, nije priznala da je naručila ubistvo. Suđenje je naravno pobudilo interes javnosti i tada je zaradila nadimak "Crna udovica".

Ubistvo Mauricija Gučija
EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Posle suđenja, Patricija je proglašena krivom zbog naručenog ubistva i osuđena na 29 godina zatvora. Kazna je posle uložene žalbe smanjena na 26 godina. Poslednje dve godine, bilo joj je dozvoljeno da izlazi iz zatvora i vodi svoj modno-juvelirski biznis u Milanu. Na ramenu je gotovo uvek nosila makao papagaja. Puštena je iz zatvora 2017.

Apelacioni sud u Milanu je odlučio da će tada 67-godišnja gospođa Ređani, iako je naručila suprugovo ubistvo, dobijati pozamašnu godišnju sumu iz muževljeve ostavštine i to zbog sporazuma koji je Mauricio potpisao 1993. dve godine pre nego što je ubijen. Takođe će joj retroaktivno isplatiti novac koji nije primala dok je bila iza rešetaka, što je ukupno više od 18 miliona evra.

Imovinu Mauricija Gučija su nasledile njihove ćerke Alegra i Alesandra Guči, i one će majci morati da isplaćuju godišnji bonus.

Patricija Reažani
Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia 

"Sanjam o povratku u Guči, još uvek se osećam kao Guči, u stvari sam najviše Guči od svih. Došla sam iz sveta dragulja i želim da se u njega vratim ", izjavila je nedavno i time potvrdila da je oduvek znala gde joj je mesto.

"Nikada u životu nisam radila, pa neću ni sada". I dodala:

"Radije bih plakala u Rols-Rojsu nego bila srećna na bicikli".

U jednom od najskorijih intervjua Patricija je izjavila da bi volela da se cela priča napokon zaboravi. Više njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia Patricija Ređani danas živi od miliona koje je dobila od muža.