Nova serija Amazon Prajma od 27. februara biće dostupna i na HBO GO-u. Serija se sadrži od osam nastavaka koji prate priču devojčice Kristijane i njenih prijatelja, takođe tinejdžera, u Berlinu sedamdesetih godina.

Serija je bazirana na istinitoj priči žene koju ceo svet bolje zna kao Kristijanu F, koja je još kao devojčica sa samo 12 godina počela sa konzumiranjem lakih droga, a već sa 14 godina je završila na heroinu i u prostituciji.

Priča o ovoj devojčici prvi put je objavljena u slavnoj knjizi "Mi deca sa stranice Zoo", a potom i u kultnom filmu Kristijana F. iz 1981. godine u kojem se pojavljuje i legendarni pevač Dejvid Bouvi. Ova priča više od četiri decenije ostavlja bez daha brojne generacije, što ide u prilog tome da je ovo priča za sva vremena

Glavna akterka ove priče je, nakon globalnog uspeha knjige i filma, postalna slavna ličnost u Nemačkoj, ali joj to nije donelo puno uspeha u borbi protiv konzumiranja droga. Nakon toga se još nekoliko puta vraćala heroinu.

kristijana fešlerinov
DANIEL ROLAND / AFP / Profimedia 

Nakon što je dugi niz godina izbegavala da se pojavljuje u javnosti, 2013. godine objavila je svoju novu knjigu ''Moj drugi život'' u kojoj je otkrila mnoštvo detalja iz njenog privatnog života nakon objavljivanja prve knjige.

U jednom intervjuu je istakla koliko je važno da se društvo kloni droga. "Nadam se da će ih prestrašiti više nego prva knjiga. Sigurna sam da hoće. Opisano je koliko sam bola imala u životu", rekla je.

Veoma brzo nakon objave druge knjige povukla se iz javnosti i danas o njoj znamo vrlo malo. Poslednje što je objavila na mrežama bilo je 2014. godine na svom zvaničnom fejsbuk profilu rečima "Ovo je zbogom. Ja sam bolesna žena u pedesetim i ne želim da me osuđuju nepoznati ljudi na internetu".

Ono što danas znamo o njoj jeste da trenutno živi u Berlinu i ima 58 godina, a povodom izlaska nove serije o njenom životu se još uvek nije oglasila.

Kristijana Felšerinov
MARCEL METTELSIEFEN / AFP / Profimedia 

Kristijanu u novoj seriji glumi 22-godišnja australijska glumica Jana Makinon, a uz nju će kadar deliti još pet likova poznatih iz njene knjige: Stela, Babsi, Aksel, Miči i Beno.

Kristijanina velika ljubav Detlef, u seriji dobija novo ime - Beno, a takođe i imena njenih prijatelja Andreasa i Lufa su u seriji promenjena i sada su Aksel i Miči. Trejler serije možete pogledati u videu ispod.