Pre tačno 35 godina, pojavio se u bioskopima kultni film "Top Gun". Malo ko je tada ostao imun na čari zanosne plavuše Keli MekDžilis, koja je, preko noći postala tiha patnja mnogim muškarcima, ali sa druge strane, i dame su i te kako bacile oko na mlađanog Toma Kruza.

Vrhunsko ostvarenje sa razlogom je mnogima i dan-danas jedan od omiljenih filmova, ali istina je da su se neke zvezde ovog ostvarenja poprilično promenile za ove tri decenije.

Tom Kruz nije jedan od njih, što mu je donelo ulogu i u drugom delu filma "Top Gun: Maverick" čija bi premijera trebalo da bude krajem ove godine, a glumcu se "posrećilo" i na ljubavnom planu, pa je odnedavno u vezi sa 20 godina mlađom koleginicom Hejli Atveln koju je upoznao na snimanju filma "Nemoguća misija 7".

tom kruz
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Međutim, zbog svoje transformacije tokom godina, nekada fatalna "Čarli Blekvud", odnosno Keli MekDžilis, nije pozvana na snimanje nastavka kultnog ostvarenja.

"Stara sam i debela, izgledam primereno svojim godinama i o tome se zapravo radi u celoj priči. Sli osećam se sigurno u svojoj koži i sa svojim godinama", komentarisala je Keli svoju novu naslednicu u filmu, Dženifer Koneli.

U vreme najveće slave njena bespekorna linija, plave kovrdže i duge noge osvojile su gledaoce širom sveta, a hemija između nje i Kruza, kao i legendarna ljubavna scena uz taktove pesme "Take My Breath Away" grupe Berlin postali su kultni.

Keli danas ima 63 godine i živi mirnim životom u Pensilvaniji, gde se preselila 2002. godine. Iako je njena karijera krenula uzlaznom putanjom i snimila je više nego uspešne filmove poput "Svedoka" sa Harisonom Fordom ili "Optuženu" sa Džodi Foster, ipak je odlučila da napusti Holivud i posveti se porodici. Udala se dva puta i ima iza sebe dvoje dece, a 2010. godine, javno je priznala da voli isti pol.

keli mekdzilis
Christopher Oquendo / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Još jedna glumica koja se poprilično promenila od kada je glumila u filmu "Top Gun" je Meg Rajan (59). Ona se, za razliku od Mekgilis prepustila čarima estetskih operacija kojima je potpuno promenila svoj izgled, što je uticalo i na njenu karijeru, pa je poslednjih godina sve ređe gledamo u filmovima.

meg rajan
printscreen/youtube 

Nije imala sreće ni u ljubavi. Meg se 2001. razvela od glumca Denisa Kvajda, sa kojim je u braku bila od 1991. godine, a sa njim ima i 29-godišnjeg sina Džeka. Zabavljala se sa brojnim holivudskim zvezdama, ali od poslednjeg raskida 2019. godine o njenom ljubavnom životu ne zna se ništa.

Ni Val Kilmer (61), koji je igrao legendarnog "Icemana", više ne nalikuje sebi, ali njegovoj transformaciji doprinela je teška bolest. Glumac je u aprilu 2017. godine u jednom intervjuu potvrdio da vodi dvogodišnju bitku s rakom grla, zbog kog mu je drastično smanjen raspon glasa i ima respiratornih problema.

Teško zdravstveno stanje, ali i godine ostavili su traga i na njegovu izgledu, no Kilmer je svejedno uspeo da dobije ulogu i u nastavku "Top Guna".

Ne smemo zaboraviti ni Entonija Edvardsa (58) koji se nakon ostvarenja proslavio kao Mark Grin u seriji "Urgentni centar".

entoni edvards
printscreen/youtube 

Zahvaljujući ovoj ulozi osvojio je Zlatni globus i bio nominovan za Emi. Jedna od zanimljivosti je i to da je Edvard jedini od glumačke ekipe koji nije povratio tokom snimanja scene u borbenim avionima.

Još neke transformacije poznatih glumaca iz filma "Top Gun" pogledajte u videu ispod: