Ako su i za koga smatrali da će postati novi Leonardo Dikaprio ili novi Bred Pit, bio je to glumac Džoš Hartnet.

Tada, davnih 2000. planetarnu slavu mu je doneo film "Pearl Harbor", a "zlatni momak Holivuda", kako su ga zvali, gotovo preko noći postao je miljenik miliona žena.

Uloge su se nizale jedna za drugom, ali Harnet se odlučio za drugačiji životni put.

Polako se udaljavao od Holivuda, iako njegova popularnost nije opadala, naprotiv, a veliki broj puta bio je proglašen i za jednog od najseksipilinijih muškaraca svih vremena.

 Međutim, Džoš nije želeo da bude pod takvim svetlima reflektora.

"Mislim da sam se malo udaljio od Holivuda, jer nisam bio spreman za svu tu pažnju. Nisam želeo da pazim na svaku reč i želeo sam prirodno da rastem, tako da sam odlučio da u tom trenutku biti filmska zvezda nije za mene", rekao je svojevremeno.

Nedavno se ponovo osvrnuo na ovu činjenicu, te dodatno pojasnio zašto je rešio da digne ruke od toga da bude na A listi glumaca.

"Imao sam osećaj da mi je neko ukrao čitav život. Sve te naslovnice časopisa na kojima su bile moje fotografije nimalo nisu prikazivale život kakav sam živeo. Trenutno se osećam dobro jer me više ne maltretiraju paparaci kao nekada", rekao je slavni 42-godišnjak.

dzos hartnet
Touchstone Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia 

Inače, zvezda filma "Pearl Harbour" zapravo je bio u najužem izboru da igra Supermena. Za tu ulogu ponuđeno mu je 72 milina funti, ali je glumac ipak rešio da više nego velikodušnu cifru odbije. Razlog - bira da bude sa porodicom, a ne ispred kamera.

Inače, on je već devet godina u braku sa koleginiciom Tamsin Edžerton, a par je do te mere tajnovit kad je reč o njihovoj privatnosti, da javnost ne zna imena njihove dece. Nedavno je Hartner šokirao publiku i priznanjem da imaju troje dece - niko ne zna kada se Tamsin porodila treći put.

"Najponosniji sam na to što sam otac troje dece i imam dobar odnos sa partnerkom i sjajan porodični život, i na to što i dalje mogu da radim dobar posao", rekao je pre nekoliko dana.

Džoš i Tasmin dobili su prvo dete - ćerkicu 2015, a drugo dete došlo je na svet 2017, dok je datum rođenja trećeg deteta misterija.

Inače pre Tasmin, koja je takođe glumica, ali manje poznata Džoš je bio u vezi sa dosta svojih koleginica.

Sa Skarlet Johanson zabavljao se dve godine, zatim je bio u vezi sa Džulijom Stajl, pa Amandom Sejfrid, Kirsten Danst, Sijenom Miler, Rijanom i Penelope Kruz.

Zanimljivo je da se Džoš praktično nimalo nije fizički promenio, šta više izgleda još bolje nego na početku karijeru. Pored manjih uloga u ne tako poznatim ostvarenjima, Hartnet se bavi i pisanjem scenarija i režijom.

Sada je izgleda došlo vreme za povratak. Tokom 2020. godine mogli smo ga gledati u seriji "Die Hart", ali i u "Paradise lost", a ove godine već su završena 3 filma i očekuju se njihove premijere.