Američki glumac Kristofer Atkins proslavio se 1980. godine, filmom "Plava laguna" u kom je glumio sa tada 15-godišnjom Bruk Šilds.

Malo je reći da je film sablaznio javnost zbog eksplicitnih scena kojima je obilovao, a Kristofer je tada imao 18 godina.

Film je pobrao sve moguće negativne kritike, ali publika je hrlila da ga pogleda i postao je izuzetno popularan. Kristofer je nakon toga proglašen simbolom muške lepote, pozirao je i u časopisu "Playgirl", ali danas kaže da, koliko je privukao žena, toliko je privukao i muškaraca koji su mu se udvarali.

Kristofer Atkins danas ima 60 godina i ponovo je u centru pažnje nakon što je objavio da traži "sek*ualnu devojku sposobnu izdržati njegove spontane ludosti".

kristofer atkins
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Oprostite mi, ja sam izrazito sek*ualan. Želim ženu koja ne drami previše, prestar sam za to. Ženu koja se puno smeje, može da bude spontana, otvorena kako bismo imali dobar odnos i zdravu intimu. Pod time ne mislim se*s, nego sposobnost izražavanja na intimnoj osnovi, bez osuđivanja i ismejavanja", izjavio je za Page Six.

Otkrio je i da je nakon razvoda 2002. godine od Lin Veber, sa kojom ima dvoje dece, imao samo dve ozbiljne veze. Jedna je potrajala četiri, a druga sedam godina.

U braku sa glumicom Lin Veber dobio je ćerku Britani i sina Granta koji su mu podarili unuke koje često vodi na kampovanje i izlete u prirodu. A kada se ne zabavlja s porodicom, i dalje radi i snima filmove. Uskoro će se publici predstaviti novim vesternom "Trail Blazers" i sa kriminalističkim trilerom "Out For Vengeance".