Ejdrijen Brodi ušao je u istoriju 2003. kada je za ulogu u drami "Pijanista" osvojio Oskara i tako sa svojih 29 godina postao najmlađa osoba kojoj je to uspelo.

U filmu Romana Polanskog glumac je odigrao Vladislava Špilmana, jevrejskog pijanistu koji je čudom preživeo uništenje varšavskog geta u Drugom svetskom ratu.

Brodijevo preuzimanje zlatnog kipa jedno je od onih koje će ostati upamćeno. Presrećni Ejdrijen iznenadio je koleginicu Hale Beri, koja mu je uručivala nagradu, i poljubio je, a ona se prepustila tome.

Zanimljivo je da je Brodi, koji je 14. aprila proslavio 48. rođendan, kako bi se što bolje pripremio za ulogu u "Pijanisti", prodao svoj stan i automobil i odselio se u Poljsku. Tamo je naučio da svira klavir i smršao 14 kilograma.

Nakon uloge u toj istorisjkoj drami i osvajanja Oskara pao je u depresiju, a jedna od stvari koja mu je pomogla u tim trenucima bilo je slikarstvo.

"Slikanje mi donosi slobodu. U glumi imate ograničenja. Odradite svoj posao, ali dok se film sasvim ne završi, vaš posao prođe kroz toliko filtera izvan vaše kontrole – određene promene zahteva reditelja, montažer, producent, pa i sam studio. Kroz slikarstvo iskazujem sebe bez ikakvih ograničenja, a taj osećaj slobode je neverovatan. Uživam u slikarstvu, baš kao i u glumi, ipak su to moje dve glavne odrednice", ispričao je svojevremeno Ejdrijen.

Nakon tog velikog priznanja u svetu filmske industrije, glumac nije imao neka ostvarenja. Glumio je Salvadora Dalija u filmu Vudija Alena "Ponoć u Parizu", ali nakon toga nije imao toliko zapažene uloge.

Neki su to pripisali njegovom izgledu jer nije tipičan holivudski lepotan, dok drugi smatraju da to ne igra neku preveliku ulogu jer on svojim talentom i harizmom može da nadmaši poznate face poput Toma Kruta i Leonarda DiKaprija. Prebacuju krivicu na producente koji ne znaju da iskoriste njegove izvanredne glumačke veštine.

Brodi, koji se rodio u Njujorku, sin je fotografkinje i profesora istorije i slikarstva koji je poljsko-jevrejskog porekla. Na glumu su ga upisali upravo roditelji kako bi ga udaljili od problematične dece s kojom se družio. Glumac je 1992. imao tešku nesreću kada je pao s motora i mesecima se oporavljao od povreda.

brodi ne veoli da se pojavljuje u medijima
RBE / KCS Presse / Profimedia 

Ne voli da deli privatan život s javnošću, ali detalje o njemu ne skriva uspešno. Od 2003. do 2006. bio je u vezi s Mišele Dupont, što je zanimljivo jer ko zna kako je ona reagovala na njegov poljubac sa seksi glumicom Hale.

Naime, Mišele mu je bila i pratnja na dodeli, ali čini se kako je sve dobro prošlo jer im je veza još nakon toga potrajala.

Brodi ne voli pažnju te se rerko pojavljuje na javnim događajima. 2019. godine glumicu Džordžinu Čempen, bivšu ženu Harvija Vajntajna povezivali Ejdrijenom Brodijem, a dizajnerka je tek prošle godine priznala da je u vezi.

slavni glumac je od 2019 u vezi sa Džordžinom Čempen
Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Par je prošlog meseca prisustvovao žuriki koja je organizovana u čast Oskara a izgledali su veoma srećno i zaljubljeno.

Ejdrijen i Džordžina su, kako mediji prenose, u ozbiljnoj vezi, a ona ga je upoznala i s ćerkama Indijom i Dašiel, koje je dobila u braku s Vajnstinom.


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!