Glumica Rene Zelveger koja nas je osvojila kao Bridžit Džons danas proslavlja 53. rođendan.

Pažnju je privukla igrajući u filmu "Džeri Magvajer", nakon čega su usledili uspesi i dve nominacije za Oskara za najbolju žensku ulogu u filmu "Bridžit Džons" iz 2001. godine te uloga u filmu "Čikago".

Rene Zelveger rođena je 25. aprila 1969. godine u mestu Ketiju u Teksasu u porodici oca Emila Eriha Zelvegera poreklom iz Švajcarske, po struci inženjera elektrotehnike koji je radio u naftnoj industriji. Njena majka Kjelfried Irene poreklom je Norvežanka.

Dok je bila u osnovnoj školi Rene se bavila različitim sportovima kao što su bejzbol, fudbal i košarka. Nakon što je upisala srednju školu, Rene je postala članom dramske sekcije, gimnastičarka i navijačica školskog tima.

rene zelveger napunila je 53 godine
Shutterstock 

Posle srednje škole upisala se na Univerzitet u Ostinu u Teksasu gdje je studirala engleski jezik i književnost. U početku se upisala na sekciju glume kako bi imala bolje ocene iz predmeta koji se bave umetnošću, ali je brzo shvatila da je gluma njen životni poziv. Rene je 1991. godine završila studije za engleski jezik, a nakon toga je počela da snima reklame.

Na filmu je aktivna od 1992. godine snimivši do sada preko četdeset filmova. Dobitnica je nekoliko nagrada među kojima Oskar za sporednu ulogu, Zlatni globus i BAFTA. Poznato je kako su je mnogi nagovarali da promeni svoje prezime, ali ona nije htela, jer je prezime deo nje.

Rene je dobitnica nekoliko nagrada među kojima Oskar za sporednu ulogu, Zlatni globus i BAFTA
Shutterstock 

Za ulogu u filmu "Bridžit Džons" Rene se ugojila preko 10 kilograma, a ono što je mnoge iznenadilo bila je njena sposobnost da promeni akcenat i da zvuči kao osoba koja je rođena u Engleskoj. Upravo je ovim filmom dokazala da ima veliki talenat i sposobnost da se transformiše u sasvim drugu osobu ako se to od nje traži.

Ljubavni život

Nekada omiljena "bucka" Holivuda danas uživa u vezi sa 10 godina mlađim Antom Ansteadom.

"Ljubav u mojim pedesetim je bila najlepši poklon koji sam mogla da zamislim. Došla je neočekivano, u vreme kada više nisam ni tražila ljubav, a donela mi je slučajno moja pokojna prijateljica Nensi Rajder, agentkinja za odnose s javnošću. Ne mogu da verujem kakav je splet neverovatnih okolnosti bio potreban da se to dogodi", rekla je Zelveger za američke medije o svo ljubavnom statusu.

Rene danas uživa u vezi sa 10 godina mlađim Antom Ansteadom
Flightrisk / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Slavna glumica iza sebe ima jedan brak sa kantri muzičarem Kenijem Česnijem. Venčali su se 2005., a razveli su se nekoliko meseci kasnije.

U zahtevu za razvod, glumica je kao razlog za poništenje braka navela prevaru, što je izazvalo brojne komentare o karakteru i namerama muzičara. Pre toga, bila je i u kratkoj vezi sa pevačem Džekom Vajtom, glumcima Džimom Kerijem i Bredlijem Kuperom, kao i sa gitaristom i producentom Dojlom Bramholom II sa kojim je raskinula 2019. nakon sedam godina veze. Rene danas uživa u pravoj ljubavi sa Anstedom, a neretko im društvo pravi i njegov sin sa kojim je glumica veoma bliska.

Rene je nekada bila u vezi sa kolegom Džimom Kerijem
Shutterstock 

Često na meti kritika zbog botoksa

Svako njeno pojavljivanje u javnosti, često se završi kritikama na račun njenog izgleda, odnonso na prekomernom korišćenju filera i botoksa. 

Mediji poslednjih godina često pišu da je Rene preterala s estetskim zahvatima i da izgleda veštački, a mnogi njeni obožavaoci se slažu i da je mnogo bolje izgledala s oblinama nego kao mršavica.

Rene je godinama na meti kritika zbog preteranog korišćenja botoksa
Shutterstock 

Kako bi zaustavile vreme na licu brojne zvezde, među kojima je i Rene Zelveger, su preterale u estetskim korigovanjima savršenih proporcija i zbog toga postigle suprotan efekat. Plastične operacije i razni zahvati, koji skidaju godine, postali su njihova opsesija, a rezultat istih doveo ih je daleko od savršenstva.

Na društvenim mrežama se mogu pročitati razni komentari na račun izgleda slavne glumice.

Mnogi se slažu da je po malo tužno što je Rene postala zavisna od botoksa i drugih intervencija kojima je uništila svoju prirodnu lepotu. Kako je Rene izgledala nekada i koliko se promenila, pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Rob Latour/for BAFTA / Shutterstock Editorial / Profimedia, printscreen/youtube Slavna glumica napunila 53 godine


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!