Nije prvi put da oskarovka Rene Zelveger zbog neke uloge drastično menja svoj izgled, ali ovaj put je gotovo neprepoznatljiva.

Sada glumi glavnu žensku ulogu u novoj seriji "The Thing About Pam" u kojoj tumači lik osuđene Pem Hap, koja služi zatvorsku kaznu zbog ubistva Luisa Gumpenberga.

Za potrebe ove uloge Rene nije želela da nabacuje kilograme, kao što je bio slučaj sa ulogom bucmaste Bridit Džouns, zbog koje je kako kaže dobila 13 kilograma. Glumica je tada priznala da ju je jo-jo dijeta koju je primenjivala, da bi smršala, pa se ponovo ugojila za sledeći deo filma, dovodila do paničnih napada.

Za ulogu ozloglažene Pem upotrebljeno je specijalno odelo takozvano "fat suit", koje se često koristi u holivudskoj industriji, a glumcima pomaže da prividno nabace kilograme koji su im neophodni za ulogu.

MEGA / The Mega Agency / Profimedia Rene Zelveger transformacija za ulogu

Kod Rene je ovo odelo savršeno obavilo posao jer niko od prolaznika nije shvatio da im je pred očima holivudska zvezda.

Inače, Rene je trenutno u vezi sa britanskim voditeljem Antom Anstedom koji je od nje mlađi 10 godina, što je zaintrigiralo njene fanove.

Ipak, više je komentara izazvala u ulozi prezentera na ovogodišnjoj dodeli Oskara kada se ponovo susrela sa kritikama da je estetskim zahvatima ponovo previše izmenila svoj lik.

Ovo nije prvi put da je Rene šokirala fanove svojim izmenjenim likom, zapravo svaki put iznova na crvenom tepihu ostavlja utisak da je preterala sa zahvatima. Na takve glasine se nije posebno osvrtala, osim što je jednom prilikom istakla da "stari i da je srećna", i da zato i izgleda drugačije.

Rob Latour/for BAFTA / Shutterstock Editorial / Profimedia, Todd Wawrychuk/A.M.P.A.S. / Shutterstock Editorial / Profimedia Rene Zelveger pre intervencijama botoksom

Botoks i zatezanje kože lica doveli su do toga da je nekada svima poznato lice postalo deformisano, a glumica se zbog svog izgleda stalno nalazi na udaru kritika onih koji smatraju da zaista preteruje. Društvenim mrežama kruže komentari da Rene nikad gore nije izgledala.

Sve više je tako do izražaja dolazila njena ispijena linija i izobličeno lice nakon što nije mogla da odoli tretmanima botoksa i drugim zahvatima kojima je htela da postigne mladolik izgled.

rene zelveger
ABACA / Abaca Press / Profimedia