Često se čini da strašne bolesti zaobilaze bogate i slavne. Međutim, istina je da to nije tako. I slavne ljudi su ipak samo od krvi i mesa, a više novca, ne znači uvek i imunitet na boljke. 

Rak ne bira, a rak dojke je posebno opasan jer nekad nema nikakvih simptoma, te je jedini siguran način da proverite svoje zdravlje redovna kontrola. 

Ove slavne ličnosti i same su se borile sa opakom bolesti, i izašle iz borbe kao pobednici. A sve jer su se pregledale na vreme. Sada koriste svoju popularnost i uticaj kako bi skrenule pažnju na sve žene da se redovno pregledaju, i tako zapravo spasu i produže sopstveni život. 

Sintija  Nikson

miranda sintija nikson
Printscreen/Youtube/ SEX AND THE CITY CLIPS 

Čuvena Miranda iz serije "Seks i grad" razbolela se 2006. godine. Njenoj majci je ranije takođe dijagnositikovan rak dojke, te je znala da je mogućnost da i ona sama dobije opaku bolest - veća. To joj je, kako je sama rekla u brojnim intervjuima, dalo veću snagu da se nosi sa situacijom, a danas je jedan od aktivista i trudi se da edukuje žene širom sveta i skrene pažnju na redovne preglede. 

Kajli Minog 

kajli minog
printscreen/youtube/Kylie Media 

"Džepna Venera" kako su je najćešće zvali, otkrila je da ima rak dok je bila na svetskoj turneji 2005. godine. Tada je imala samo 36 godina, i odmah se podvrgla dvostrukoj mastektomiji i hemoterapiji. Danas je potpuno zdrava. 

Šeril Krou

Pevačica je otkrila kancer u početnom stadijumu i lečena je zračenjem. Nije imala nikakve simptome, a tumor je otkrila slučajno, na mamografu. Od tada, ona koristi svoju popularnost da žene natera na redovne preglede, jer im zaista mogu sačuvati život. 

Rita Vilson

Glumica i supruga Toma Henksa, otkrila je 2015. godine da je imala dvostruku mastektomiju. Rita je u jednoj dojci imala histološku heterogenost, koju je držala pod kontrolom godinama, sve dok nije postalo agresivnije, nakon čega se odlučila za  hiruršku intervenciju. 

Đulijana Rancić 

djulijana rancic
Shutterstock 

Nekadašnjoj voditeljiki kanala E! rak je otkriven slučajno, pre nego što će otići na pregled kako bi se podvrgla veštačkoj oplodnji. Tada je imala samo 36 godina i podvrgla se dvostrukoj mastektomiji, ali nije odustala od svog sna da postane majka. 2021. godine ona i njen suprug dobili su sina zahvaljujući surogatu.

Kristina Aplgejt 

Glumici je rak dijagnostifikovan kada je imala 36 godina. Obavljena joj je dvostruka mastektomija i histerektomija jer je bila nosilac  genetske mutacije BRCA1 gena, što povećava mogućnost oboljevanja od raka dojke i raka jajnika. 

Džulija Luis Drajfus

U septembru 2017. godine, glumica je putem Twittera objavila da ima rak dojke. "Svaka osma žena oboli od raka dojke. Danas sam ja ta" napisala je. Dve godine kasnije, u jednom intervjuu, otkrila je da se nakon zračenja i dvostruke mastektomije oseća dobro, a tada je osvojila i svoju 7. nominaciju za Emmi nagrade, za seriju "Veep".