Ceo svet je preslušao audio zapis izliva besa Toma Kruza na setu "Nemoguće misije 7", kada je svojim saradnicima pretio otkazima ukoliko još samo jednom prekrše bezbednosne mere za sprečavanje širenja korone. Nije prošlo mnogo, a Kruz je zaradio nadimak "Nova Elen", po voditeljki Elen Dedženeres koja je pre par meseci zbog sličnog ponašanja optužena za brutalno nepoštovanje svojih zaposlenih.

Međutim, poređenja umeju da budu prilično nezahvalna. U ovom slučaju, iako se zaista trudio da zaplaši ljude sa kojima radi, Tom Kruz je u svojoj gnevnoj tiradi izneo neke zaista važne argumente, kao što je i taj da filmska industrija traži modalitet u kom će biti moguće snimati nova ostvarenja, pa su oči celog sveta kinematografije uperene upravo u ekipu "Nemoguće misije", kao i da poslovi hiljada filmadžija na planeti zavise od toga da li će ovaj akcioni hit biti okončan bez obolelih na setu.

Kod Elen, pak, nije bio takav slučaj. Brojni zaposleni, koji su izneli optužbe povodom njenog grubog i rasističkog ponašanja, u njenim uvredama nisu videli nikakav razlog. Pojavila se čak i priča o čoveku koji se susretao sa Elen u majčinoj kancelariji kad je imao 11 godina, gde ga je ona nazivala debelim i glupim.

Današnji svet vrlo je sklon prebrzim procenama i osudama, a poređenja umeju da budu nezahvalne prečice u tome. Treba imati u vidu da poređenje, ukazujući na sličnosti, sakriva sve ono što je različito, a to može da nas udalji od suštine. Čini se da je ovde upravo takav slučaj. Tom Kruz je samo očajnički želeo da dokaže da je snimanje filma moguće uprkos pandemiji i zbog toga je bio prilično ličan i emotivan prema ljudima koji su svojim neodgovornim ponašanjem to doveli u pitanje. Naravno, ljudi na koje je vikao bili su emocionalno povređeni, ali, da li bi, da niko ne bi bio povređen, trebalo da zanemarimo sigurnosne mere?