Monge slavne ličnosti oglasile su se prethodnih dana povodom stanja u Ukrajini, a sada se putem Instagrama oglasla i Anđelina Džoli.

- Kao i mnogi od vas, molim se za ljude u Ukrajini. Moj fokus, kao i fokus mojih kolega, je učiniti sve moguće kako bi se osigurala zaštita i osnovna ljudska prava raseljenih osoba i izbjeglica u regionu, napisala je Džolijeva i dodala:

- Već smo videli izveštaje o žrtvama i ljudima koji su počeli da beže iz svojih domova tražeći sigurnost. Prerano je da znamo šta će se dogoditi, ali značaj ovog trenutka za ljude u Ukrajini i za međunarodnu vladavinu prava ne može se preceniti, napisala je Anđelina.

Anđelina je poznata kao velika humanitarka i borkinja za prava žena, a uz nju na rat u Ukrajini reagovale su i mnoge međunarodne zvezde. Tako se protestima protiv ruske invazije na Ukrajinu ispred ruske ambasade u Madridu pridružio i oskarovac Havijer Bardem.

- Ovde sam da pokažem koliko osuđujem ruski rat protiv Ukrajine, rekao je Bardem. Na protestu je bilo stotinak ljudi, a u rukama su imali plavo-žute ukrajinske zastave u rukama.

- To je invazija. Krši temeljna ukrajinska prava na teritorijalni suverenitet, krši međunarodne zakone i mnoge druge stvari, ogorčeno je dodao glumac.

Oskarovac Šon Pen nalazi se u Ukrajini, gde je došao pre ruske invazije. Iz kancelarije ukrajinskog predsednika potvrdili je da je u Kijev stigao kako bi snimio sukob.

- Oskarovac Šon Pen stigao je u Ukrajinu. Došao je kako bi snimio trenutne događaje i svetu ispričao istinu o invaziji Rusije na našu zemlju. Pen je među onima koji danas podržavaju Ukrajinu u Ukrajini. Naša zemlja mu je zahvalna na iskazanoj hrabrosti i poštenju, piše u njihovom saopštenju. Pnn je posetio kancelariju predsednika i razgovarao s potpredsednicom vlade, lokalnim novinarima i vojnicima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!