Glumica Anđelina Džoli juče je posetila Kapitol Hil kako bi pomogla dvostranačkoj grupi senatora da uvedu novu verziju Zakona o nasilju nad ženama u SAD, te je u emotivnom govoru jedva zadržala suze.

Džoli, koja je u Vašington povela i ćerku Zaharu, preplavile su emocije kada se obratila na veoma posećenoj konferenciji za novinare, te je osudila „ćutanje“ Kongresa o pitanju rodno zasnovanog nasilja, jer nisu usvojili novi nacrt zakona skoro deset godina.

„Najviše od svega želim da odam priznanje deci koja su u ovom trenutku prestravljena i pate, kao i mnogim ljudima za koje ovaj zakon dolazi prekasno“, rekla je glumica drhtavim glasom.

Anđelina Džoli jedva suzdržala suze pri govoru o nasilju nad ženama, koje je, kako tvrdi, i sama doživela.
JIM LO SCALZO / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Ženama koje su prošle kroz ovaj sistem uz malo podrške ili bez nje, te i dalje nose bol i traumu zbog zlostavljanja. Mladim odraslim ljudima, koji su preživeli zlostavljanje i postali jači, ne zbog sistema zaštite dece, već uprkos njemu", nastavila je glumica.

"I ženama i deci koji su umrli, a koji su mogli biti spašeni", rekla je.

Podsetimo, Anđelina je u martu prošle godine svog bivšeg supruga optužila za porodično nasilje koje se dogodilo tokom njenog dvogodišnjeg braka s Bredom Pitom, što je on negirao.

Anđelina je u martu prošle godine Bred Pita optužila za porodično nasilje.
Shutterstock 

Ubrzo nakon što je par podneo zahtev za razvod 2016. godine, otkriveno je da su Breda Pita istraživali FBI i socijalne službe u Los Anđelesu zbog prijave da je u privatnom avionu verbalno i fizički napao svoju decu koju ne viđa, ali ipak je oslobođen.

Iako su mnogi ovaj Anđelinin istupak komentarisali kao pokušaj da u javnosti iznese lažnu sliku o Bredu i da na taj način dobije puno starateljstvo nad decom, ovim jučerašnjim govorom je mnogima razbila predrasude o toj činjenica.

Breda Pita istraživale su FBI i socijalne službe zbog prijave da je verbalno i fizički napao svoju decu.
- / Backgrid USA / Profimedia 

Ipak, još uvek postoje oni koji misle da je ovo samo rezultat dobre glume i da svoj glas koristi samo u svrhu samopromocije svog razvoda sa Bred Pitom.

Podsetimo, holivudski, još mnogima omiljeni par, Bred Pit i Anđelina Džoli razišli su se još 2016. godine, ali su se zvanično razveli pre samo dve godine. Ipak, posle javnih optužbi, borbe za starateljstvo i skandala desio se preokret kada je Bred Pit na sve načine pokušavao da se pomiri sa Anđelinom.

Bred Pit je na sudu pobedio Anđelinu Džoli i dobili su zajedničko starateljstvo nad decom.
Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia 


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!