Holivudski, još mnogima omiljeni par, Bred Pit i Anđelina Džoli razišli su se još 2016. godine, ali su se zvanično razveli pre samo dve godine. Ipak, bivši supružnici se i dalje nalaze u sudskom procesu koji odlučuje o pitanju starateljstva nad šestoro dece.

Glumica Anđelina Džoli spremna je da sudu dostavi dokaze o porodičnom zlostavljanju u svojoj brakorazvodnoj parnici protiv bivšeg supruga Breda Pita, prenose strani mediji. Naime, kako se navodi, portal "The Blast", došao je do dokumenta koji pokazuju da je glumica izjavila kako je spremna da da nove dokaze u prilog navodnom porodičnom nasilju koje se dogodilo tokom njenog dvogodišnjeg braka s Bredom Pitom.

bred pit
Shutterstock 

Par ima zajedničku decu Madoksa, Zaharu, Paksa, Šilon i blizance Noksa i Vivijen, a na suđenju će se dogovarati starateljstvo i finansijski aranžmani, zbog čega bi njihova najmlađa deca morala da daju iskaz, ako roditelji na to pristanu.

Ubrzo nakon što je par podneo zahtev za razvod 2016. godine, otkriveno je da su Breda istraživali FBI i socijalne službe u Los Anđelesu, nakon vesti da je u privatnom avionu izvršio “verbalno i fizičko nasilje nad svojom decom”. Međutim, kasnije je bio oslobođen tih optužbi.

Osim što detaljno opisuju tvrdnje o porodičnom zlostavljanju, dokumenti pokazuju da sud traži dopuštenje od para da Šilon, Noks i Vivijen svedoče.

U oktobru prošle godine je brakorazvodna bitka naišla na još jednu prepreku nakon što je glumica prekinula saradnju s jednim od svojih advokatica.