Iako se godinama priča da Vladimir Putim ima ljubavni život na kom bi mu pozavideli i najveći holivudski zavodnici, istina je da je zvanično samo jednom bio oženjen i to bivšom stjuardesom Ljudmilom Aleksandrovnom Očeretnajom.

O njoj se vrlo malo zna, te se čak i dok je bila prva dama Rusije slabo pojavljivala u javnosti. Zbog svega su pokrenute glasine čak i da živi u podzemnom manastiru na granici sa Estonijom.

Istini za volju, Putinovi su bili u braku skoro 3 decenije, tokom kog su dobili dve ćerke, a razveli su se 2014. godine. Upoznali su se početkom 1980-ih kada ih je zajednički prijatelj oboje pozvao u pozorište.

"Sprijateljio sam se s Ljudom, svojom budućom suprugom," rekao je jednom prilikom Putin i dodao: "Shvatio sam da se nikada neću oženiti ako se ne oženim u sledeće dve, tri godine. Iako sam, naravno, stekao naviku da živim život neženje. Ljudmila je to promenila iz korena", rekao je ruski predsednik svojevremeno.

Vladimir Putin i Ljudmila bili su u braku 30 godina.
ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

"Nejasno je kada je tačno njihov brak počeo da se raspada, ali svi izveštaji sugerišu da je to proizašlo iz njihovih različitih ličnosti", pisao je The Post. "The Moscow Times" je 2013. godine objavio da je Ljudmila navodno jednom prijatelju rekla da je Putin "vampir", na šta je on uzvratio da svako ko može da trpi njegovu suprugu tri nedelje "zaslužuje spomenik".

Ljudmila je jednom prilikom navodno rekla za Putina da je "energetski vampir".
Mikhail Metzel / TASS / Profimedia 

Nakon razvoda, gotovo da se nisu mogle naći ikakve informacije šta je Ljudmilom, sve dok se nije saznalo da je zapravo Putinova bivša žena uplovila sa svojih 58 godina napre u vezu, a potom i brak sa 21 godinu mlađim milionerom, tada 37-godišnjim Arturom Očeretnim.

Putinova bivša žena uplovila je u brak sa 37-godišnjim Arturom Očeretnim.
pritnscreen/instagram 

Međutim, ova priča zainteresovala je tamnošnje novinare kojima je specijalnost korupcija, jer niko nije znao čime se zapravo bavi njen novi suprug koji je navodno biznismen. Zna se da je Artur radio za izdavačku kuću Centar za međuljudsku komunikaciju i književno obrazovanje u Moskvi i Art Show Centre.

Niko ne zna odakle Arturu Očeretnom toliki novac.
pritnscreen/instagram 

Otkriveno je i da Ljudmila i Artur poseduju raskošnu palatu u Francuskoj koja vredi čak sedam miliona dolara. Kako pišu ruski mediji, ona se možda ne pojavljuje u javnosti, ali i te kako uživa u trošenju novca, te je za rekonstrukciju vile potrošila ogroman novac na umetnine i slično, a zna se i da nekadašnja dama ima veoma skup stil kada su u pitanju bunde i nakit. Međutim, novinari nisu mogli da pronađu išta što bi objasnilo odakle Arturu toliki novac. Ni Ljudmila službeno nije bogata. Do razvoda je po zakonu morala da preda imovinsku kartu i da prijavi sve prihode, a tu nikad nije bilo značajnih cifri. Međutim, uprkos onome što se prijavljuje, stil života Ljudmile (sada) Očeretnije, je daleko od skromnog, ali i daleko od javnog.

Priča se i da Putinovi i nakon razvoda kriju novac.
MAXIM MARMUR / AFP / Profimedia 

Međutim, zna se da je bivša gospođa Putin na čelu udruženja koje je vlasnik brojnih zgrada istorijsko-kulturnog značaja, te da ubire izuzetno visoke prihode od njihovog iznajmljivanja. Tako je u ogromnoj vili iz 18. veka, čija je površina 5.300 metara kvadratnih, nalazi Centar za razvoj međunarodnih komunikacija na čijem je čelu njen novi životni saputnik Artur Očeretni. U toj vili, čija je vlasnica bivša Putinova supruga, smeštene su i filijale dveju državnih banaka - "Sberbanke" i "VTB banke", kao i neke firme u državnom vlasništvu. Prema navodima "Rojtersa", Ljudmila od zakupa u toj vili godišnje zaradi 3,2 miliona dolara.

Sumnjalo se da Putinovi zapravo skrivaju novac, čak i nakon razvoda, a da u pričama ima istine svedoče i "Pandorina dokumenta" koja su otkrila transakcije kojim je ruski predsednik čistačicu sa kojom je navodno dobio ćerku učinio milionerkom.

Ljudmila Putina uživau životu na visokoj nozi.
VLADIMIR RODIONOV / AFP / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!