Ponekad je dovoljno samo pregledati najpopularnije trendove na Instagramu i zaključiti šta je apsolutni must-have ukoliko, naravno, smatrate da je krajnje vreme da unesete malo glamura u svoju svakodnevnicu.

Tamnu garderobu stavite na dno ormana i spremite se za leto kombinujući blage i svetle boje. Ove letnje sezone svetle nijanse su novi klasik i preuzimaju primat. Zaboravite tamne zimske boje i prigrlite novi trend: zelena, roza, plava, žuta...

Predlažemo vam par zanimljivih kombinacija boja kako bismo vam zagolicali maštu i podstakli samopouzdanje da i sami eksperimentišete ove sezone i probudite kreativnost u sebi.

1. Smaragdno zelena sa upečatljivim dodacima

Trenutno najpopularnija varijanta zelene je svakako takozvani smaragd, baš ona koja je do sada bila rezervisana samo za jesenje i zimske mesece. Ispostavilo se da i leto itekako može izdržati taj prelepi sjaj smaragda, ali samo pod uslovom da se nosi sa prigušenijim nijansama, a ne sa mnoštvom drugih nepotrebnih detalja i sjaja. Držite se belih, zlatnih ili smeđih dodataka.

Zelena zara slip suknja
Print Screen/Zara Zelena zara slip suknja/ 3.990 dinara

2. Roze kombinacija za pamćenje

Trend koji jednostavno nikada ne izlazi iz mode, bilo da se odlučite za neku efektnu roze košulju, ružičasto strukirano odelo ili lepršavu maksi haljinu u istoj boji – budite sigurno da nećete pogrešiti. Jedna od verovatno najsimpatičnijih kombinacija kada je ova boja u pitanju jeste over-sized košulja jarko ružičaste boje uparena sa kratkim pantalonicama u beloj, bež ili nekoj drugoj neutralnoj nijansi. Uz dodatak neke efektne tašne garantujemo vam prilično zapažen izgled gde god da se pojavite.

roze pantalone
Print Screen/Zara 

3. Bledo zelena za nežan letnji izgled

Bleda prolećna nijansa možda neće privući baš toliko pažnje kao jarko roza, ali se i ona definitivno ističe na neki svoj poseban način. Može izgledati prilično luksuzno i osvežavajuće čak i onda kada se ne radi o markiranoj odeći. Nežno zelena boja se savršeno kombinuje sa svim drugim svetlim bojama poput bele, nežno žute, smeđe ili bilo koje pastelne.

devojka
Freepik 

4. Nebesko plava sama za sebe i u kombinaciji sa drugim bojama

Za razliku od prethodno pomenute bledo zelene, plava boja deluje extra dobro i sama po sebi i kao pozadinska nijansa za neke druge varijante. U stvari, najbolje izgleda kada je uparena sa jarko ružičastom bojom, a svakako se može nositi i kao neutralna nijansa sa bilo kojom drugom bojom koja vam se dopada. Uz svetloplavu boju savršen dodatak je zlatni nakit.

devojka
Shutterstock 

5. Dajte šansu žutoj!

Ljudi često pretpostavljaju da je žuta, senf nijansa, boja teška za kombinovanje, ali trik je samo u pronalaženju prave nijanse koja će savršeno odgovarati vašem tenu. Oni sa nešto hladnijim tonom kože najbolje izgledaju u limun ili sjajno-žutoj boji, dok maslačak, zlatna ruža i boja meda savršeno pristaju damama sa nešto toplijim tonom kože.

zuta jakna
Freepik