Marama za kosu može da bude jedan od najpraktičnijih i najlepših ukrasa za kosu. To je jedan poseban modni detalj koji će ulepšati vašu frizuru ili sakriti nedostatke, npr. ukoliko vam kosa toga dana nije čista.

Nosile su ih dame prefinjenog stila širom sveta, pri čemu su ujedno bile modni, vrlo praktičan, detalj. Međutim nešto tako korisno i lepo, nikad zapravo i ne izlazi iz mode. Ove godine modni stilisti i fašionisti u sve većem zamahu prikazuju marame na glavi.

Trenutno su apsolutni hit za svakodnevne prilike jer uspešno razbijaju monotoniju u izgledu, a dobra vest je da se mogu pronaći u raznim bojama i dezenima.

Takođe, ove marame za kosu poželjno je nositi i posebno lepo izgledaju ukoliko se nalazite na moru, pa vam je na taj način mnogo lakše da zaštite vašu kosu od sunca, a može izgledatiti posebno atraktivno i privlačno.

Možda vam se čini da i nema toliko izbora, ali iznenadićete se na koji način sve možete da nosite marame za kosu. Maramu možete upotrebiti i kao aksesoar u frizuri, tako što ćete je ili obmotati oko repa, uplesti u pletenicu ili ceo rep cvrsto zamotati maramo. Naravno predloga ima bezbroj, ovo su samo neki od naših omiljenih.