Iako će mnogi reći da je najnošeniji “aksesoar” godine maska za lice, mi, zaljubljenici u modu kažemo da to i nije baš tako! Dobro, nije da nismo pronašli one sa najlepšim dezenima, kao i lanac na koji možete zakačiti svoju, ali pored svih ostalih u ponudi, odbijamo da tvrdimo da je maska bila najtraženiji detalj 2020. godine.

Ovih 7 aksesoara viđali smo tokom cele godine na ulicama glavnih gradova, modnim pistama (dok ih je još bilo), Instagram profilima poznatih trendseterki, a ponude popularnih brendova bile su toliko raznolike je bilo teško opredeliti se za jedan ili dva komada. U nastavku vam otkrivamo o kojim askesoarima je reč.


Lanac za naočare

Ako bismo morale da biramo najpraktičniji, a najupadljiviji aksesoar sezone, to je onda definitivno lanac za naočare. Javljao se u različitim modelima i dezenima, od onih upečatljivih, velikih i upadljivih, do neutralnih i minimalističkih. Bez dodatnih pitanja su zaslužili svoje mesto na ovoj listi, jer su svaki letnji autfit podigli na viši nivo.

Zlatan nakit

Bez obzira na mesec u godini, usaglasćete se sa nama da stajling nije kompletan bez zadivljujućeg komada nakita. Ništa drugačije nije ni 2020. godine, jer su ogrlice sa medaljonima i minimalističke minđuše izbili u prvi plan. Nosili smo ih zajedno, odvojeno, u kombinaciji sa drugim nakitom i svakog puta izgledali sjajno. Zato ih se, zasigurno, nećemo odreći ni u narednom periodu.

Maksi kaiševi

Ma, ima li šta lepše od malog modnog detalja koji ima moć da transformiše ceo stajling? Ovaj svestrani dodatak nosile smo u svim mogućim kombinacijama – i uz haljinu, suknju, bermude, pantalone. Za njega jednostavno nema pravila. Ovo je komad koji nikada neće izaći iz mode, pa ga obavezno držite u svom ormaru za svaku priliku.


Marame i rajfovi

Svaki “bad hair day” zaslužuje jednog ovakvog saveznika. Praktični i neverovatno funkiconalani, marame i rajfovi su aksesoari kojima se uvek vraćamo. Nošenje ovih detalja definitivno vam garantuje autentičan izgled, a ove sezone smo ih najviše volele u kombinaciji sa preplanulim telom i slip haljinama. Osim ovog, postoji i mnogo drugih načina na koje možete nositi ove prelepe predmete, pa vam predlažemo da se zabavite sa njima!

Slameni šeširi

Kao što ovaj trend dokazuje, zaštita od sunca uvek je bila u modi. Slameni šeširi dolaze i prolaze tokom sezona, ali njihov stil bez napora ostaje isti. Osim što smo ih nosile na plaže i bazene, ovaj komad idealan je detalj kada vam treba “ono nešto” što će dati pečat vašem romantičnom, letnjem autfitu. Bilo da se odlučite za klasične ili pak one sa velikim trakama i mašnama, slameni šešir je komad koji želite uvek da imate.


Mikro torbe

Da, nove kolekcije su sve veće, a torbe su sve manje. Međutim, trend mikro torbi je za kratko vreme pokupio sve simpatije ljubitelja mode, te smo ih morali dodati na našu listu najtraženijih. Osim klasičnog Jacquemus modela, ove sezone su i posebno popularne bile mikro torbice zakačene za običnu torbu. O praktičnosti ovog komada smo više puta diskutovali, ali njihovu planetarnu popularnost ne možemo da osporimo.


Bucket kape


Ovo je još jedan od trendova iz 90ih koji je pronašao svoje mesto i ove modne sezone. Mnogi ih izbegavaju, ali odlična stvar kod ovih šešira je što ih možete nositi i u dnevnim varijantama, ali i noćnim kada recimo idete na neku žurku ili slično. Ni poznate ličnosti im nisu odolele, pa smo ih najviše viđale na glavama Bele Hadid, Rijane, Emili Ratajkovski i mnogih drugih.