Svi se sećamo legendarnog look-a Kristine Agilere na dodeli VMA 2002. godine kada je došla u topu (koji je zapravio bio zavezana marama) i time izazvala gomilu komentara. Danas, 18 godina kasnije, ovaj trend i način nošenja marama je popularniji nego ikada.
Svilene (i druge) marame koje smo do sada nosile oko glave ili kao dodatak autfitu, sada imaju novu svrhu zahvaljujući starim trendovima sa početka 2000. godina koji velikom brzinom okupiraju modnu scenu.
Društvene mreže poput Instagrama i TikToka preplavljene su postovima poznatih trendseterki koje nose svilenu maramu kao top u različitim kombinacijama i na bezbroj načina.

Ovo su najpopularniji načini nošenja


Klasika


Klasični i ujedno najjednostavniji način nošenja ovog komada. Maramu vežite napred i napravite čvor (ne zaboravite da zategnete malo jače). Kako bi ovaj stajling izgledao kul i šik, nosite ga sa širim donjim delom, poput baggy džinsa, lanenih šortseva ili pantalona.

Obrnuti trougao


Još jedan od popularnih načina koji preferiraju fashioniste – vežite krajeve marame savijene u trougao u čvor na leđima. I uz ovu kombinaciju predažemo široke donje delove, a ono što bismo mi nosile uz ovo su bermude i popularne sandale sa malom štiklom i tankim kaiševima.


Krug oko vrata, krug oko struka


Ovde će vam biti potrebna nešto duža marama kako biste imale dovoljno materijala da obmotate oko vrata i oko struka. Započnite tako što ćete podeliti maramu i staviti je preko grudi, zatim podignite iza vrata i spustite je do stuka gde ćete je vezati. Možete je vezati i napred i pozadi.

Zlatni momenat


Naravno da nismo zaboravile kombinaciju za noćni izlazak. Trebaće vam zlatna ogrlica i svilena marama. U videu ispod pogledajte kako da postignete ovaj look.

@camilacoelho

Which is your favorite? 1,2 or 3? ##fashionhacks##fashion##fyp##foryou##tiktokfashion##style##styletips

♬ original sound - camilacoelho