Tijanu sam prvi put upoznala kada sam pre godinu i nešto meseci došla kao stažista u redakciju jednog magazina koji više ne postoji. Videla sam je s leđa i odmah pomislila: “Wow, kako je ova devojka dobro obučena!” a onda sam i saznala da je to ona – modna dizajnerka čiji sam rad do tada obožavala, a od tada još više zavolela, ne samo zbog njenog talenta već zbog nje same. Tijana je osoba koja u svom poslu ne voli greške. Pedantna je, precizna i uvek tačno zna šta želi da postigne sa onim što je naumila. Zato i moda koju stvara odiše takvim senzibilitetom – ona je jedinstvena, kvalitetna i prefinjena. Sa Tijanom sam pričala o tome koliko je teško obavljati posao dizajnera za vreme virusa korona, koje komade bira ove sezone, a svim čitateljkama Wanted-a poručila je i jednu snažnu poruku.

Na koji segment tvog rada je najviše uticala ograničenost kretanja usled pandemije virusa korona?

S obzirom na to da veliki deo mog poslovanja zavisi upravo od direktnog kontakta sa klijentima, ograničeno kretanje dovelo je do smanjenja obima posla u ovom delu, ali je celokupna situacija doprinela razvijanju novih ideja, jer želja za kupovinom čini se, nije opala. Ovo je period u kome sam pokrenula realizaciju nekih zamisli i planova o kojima vec duže vreme razmšljam. Uz to, nove ideje koje iz dana u dan sve više sazrevaju oblikuju još jednu zanimljivu modnu priču. I danas, moj radni dan, uz male izmene nekadasnje rutine, traje isto kao i pre.

Kome je namenjena moda koju stvaraš?

Namenjena je ženama jakog karaktera koje vole jednostavnost i kvalitet. Onim ženama koje imaju svoj jedinstven stil, ženstvene su i prefinjene.

Kako bi opisala svoj stil i kakve komade najčešće biraš?

Volim svedenost u stilu, a komade odeće kombinujem po svom osećaju. Retko ‘prepisujem’ outfite koje predlažu modne kuće. Inspiriše me kombinacija krojeva koji podrazumevaju pomalo mušku formu sa potpuno ženstvenim.

A šta je to što si pre obožavala da nosiš, a danas sebe ne bi nikada mogla da zamisliš u tome?

Ne bih mogla da izdvojim ništa konkretno jer svako vreme nosi svoj modni pečat. Uvek sam volela da eksperimentišem i u tom trenutku kada sam određenu stvar nosila smatrala sam da je to potpuno modno ispravno. Možda pojedine outfite sada ne bih ponovila, ali oni su bili deo nekih prošlih vremena i obeležavali to modno razdoblje. Ali ne znači da ne bih neke od odevnih komada koje sam nekada nosila, sada samo stilizovala na drugačiji način.

Ulimativni modni trend/ovi sezone?

Majice sa naglašenim ramenima i boja lavande.

Sigurno postoji i trend koji ti se nikako ne dopada?

Ne postoji ništa što mi se apsolutno ne sviđa i što bih potpuno isključila. Možda bih izdvojila odeću sa etno motivima koji nikako ne idu uz moj senzibilitet i prema tome sam jednostavno ravnodušna.

Imaš li neki modni savet za čitateljke Wanted-a?

Budite svoje i slušajte svoju intuiciju kada je modni stil u pitanju. Samo ćete na taj način istinski iskazati svoju jedinstvenost i autentičnost.