Kad smo prvi put primetili biciklističke šortseve na modnim pistama, mnogi su verovali da su potencijalni prolazni trend koji će voleti mali procenat svetske populacije. Međutim, poslednjih nekoliko sezona u street style izveštajima sve više trendseterki kombinuje biciklističke šortseve u svakodnevnim izdanjima, prvenstveno zahvaljujući njihovoj praktičnosti i udobnosti.

Kada su se pojavile pre dve godine i uzurpirale modno nebo, ni mi ih nismo sa oduševljenjem prihvatile. Međutim, vrlo brzo su stekle popularnost i obezbedile sebi mesto na modnim revijama poznatih dizajnera. Uz omiljenu ženstvenu bluzu, sako ili jednostavnu majicu uvek ćete postići cool, ležeran izgled, sa kojim nema greške, bilo da je reč o odlasku na posao ili u opuštenu šetnju.

Ne morate se baviti sportom da biste nosili biciklističke, dovoljno je da pratite modne trendove high i low street brendova. Sjajne vintage biciklističke komade možete pronaći i u second hand uličnim prodavnicama. Nakon što smo pregledali neke od najzanimljivijih modnih feed-ova na Instagramu, brzo smo shvatili da ovaj komad definitvno ne spada u ,,One Season Wonder” kategoriju, te da postoji nekoliko vodećih načina za kombinovanje biciklističkih šortseva, a mi vam ih donosimo u nastavku.