Osim što su udobne, mekane i uvek u trendu, obožavamo ih jer se nose uz apsolutno sve - uz suknje, farmerke, pantalone, haljine… Jednostavno ne postoji odevni komad koji ova obuća ne može da finišira.


Dolaze u različitim modelima i bojama, a nama su ovog leta posebno omiljene one sa malo višom petom, sa prednjim delom koji je prekiven platnom i tankim kaiševima koji se vezuju oko zgloba.

Da li ste znali?

Espadrile su nekada važile za obuću koju nose seljaci, a tokom 20. veka popularnost su stekle zahvaljujući ličnostima iz javnog i kulturnog života uključujući Pikasa, Salvadora Dalija, a kasnije Džona F. Kenedija ili Iv Sen Lorena.

Već smo rekle da ove sezone volimo modele sa visokom petom, ali ništa protiv nemamo ni kada su u pitanju ravni đonovi ili mala platforma. Ovog leta su nam najprijatnije one koje su izrađene od prirodnih vlakana i tkanina, koje su zatvorene na vrhu. (Sjajno rešenje kada ste zaboravile da uradite pedikir, a kasnite sa važan poslovni sastanak)

Kako ih kombinujemo?

Mornarski stil, odnosno espadrille u plavo-beloj boji i na prugice odlično izgledaju u kombinaciji sa midi i maxi letnjim haljinama i crvenim detaljima.


Za svakodnevni, urbani look predlažemo espadrile bakarne ili bronzane boje uz malo dužu oversized košulju i uz dobru pletenu torbu.

Kada je reč o večenjoj kombinaciji, mogućnosti su neograničene. Predlažemo da počnete od dobrih crnih kožnih espadrila uz odelo ili bele zvoncare i oversized sako.