Svima nam je poznat osećaj stresa i nelagodnosti kada idemo na razgovor za posao. Osim brige o tome da li ćemo ostaviti dobar utisak, da li je naš CV dovoljno dobro napisan, a biografija i iskustvo odgovarajući za poslodavce, tu je i strah i od onih malih neplaniranih pehova. Recimo prosipanja kafe po sebi prilikom intervjua ili karmin na zubima. Međutim, ništa manje nije važna ni garderoba za koju ćete se odlučiti.

Daakle, da biste izgledali odlično ali i u skladu sa okruženjem, ne bi bilo loše da se vodite i zapamtite ova modna pravila.

Komadi koji nikad ne izlaze iz mode


Uvek i zauvek: Investirajte u kvalitetne komade koji će dugo trajati! Nemojte štediti kada je garderoba za posao u pitanju, odnosno kada su u pitanju: dobra košulja, dobar sako, dobre cipele. Zapravo je uvek bolje imati nekoliko kvalitetnih komada nego veliku količinu garderobe koju ćete brzo morati da zamenite.

Pravi kroj kao osnova dobrog autfita

Šta to značI? Potrebno je voditi računa da vam gaderoba koju nosite u potpunosti odgovara. U previše uskoj rizikujete da delujete vulgarno, dok ćete u previše širokoj garderobi ostaviti, pa, čudan utisak. Birajte krojeve koji vam stoje kao saliveni i u kojima se osećate prijatno. Sigurna sam da svaka od vas ima barem 2 dobra sakoa i nekoliko klasičnih haljina. Dodajte svemu neki dobar kaiš i sandale na malu štiklu i imaćete odličan poslovan i stajliš stajling.

Odela na drugačiji način

Činjenica je da su ženska odela odavno zauzela vodeću poziciju na modnom nebu. Bilo da je reč o klasičnim crnim odelima i onima u boji, sa njima su greške ravne nuli. Ukoliko se odlučite da će odelo biti vaša idealna kombinacija za razgovor za posao, i ovde se možete igrati i eksperimentisati do mile volje. Uz dobre salonke ćete dobiti ozbiljan look, dok će vam patike dati dozu neformalnosti. Na vama je da izaberete šta vam više odgovara.

Nosite veš koji vam u potpunosti odgovara

It is simple: Dobar donji veš je vrlo bitan kako bi gardroba izgledala lepo. Ne želite da vam se veš ocrtava ili useca u kožu. Kada je u pitanju grudnjak, tu imamo par stvari: Svetle košulje i bluze = grudnjak u boji kože. Majice na tanke bretele = grudnjak bez bretela. Male stvari prave veliku razliku, verujte nam!

Ne zaboravite na manikir i pedikir

Posebno pedikir leti! Ukoliko vam radno mesto dozvoljava nošenje obuće sa otvorenim prstima, ne zaboravite da uradite pedikir. Lepi i uredni nokti su uvek in, a time pokazujete i koliko vodite računa o svom celokupnom izgledu.

Anketa

Koji ste tim?