Znamo šta vam prvo pada na pamet kad čujete Birkenstock – čupave kose, raznobojni cvetni dezeni, hipi muzika iz 60-ih godina prošlog veka. Ali, zahvaljući skrolovima kroz feed-ove popularnih dama koje voze bicikle ili uživaju u šetnji u svojim ikoničnim papučama sa dva kaiša, shvatile smo da su ipak zaslužile da malo bolje razmislimo o njima.

Zapravo, Birkenstock više nije samo modna marka, već spada u posebne modne stilove koji nam pokazuju da udobnost nije nikad više izgledala tako šik kao sada. Nekada su bile smatrane velikim modnim promašajem i rezervisane za odlazak do prodavnice ili bacanje đubreta iz kuće, dok im popularnost nisu povratili velika imena poput Živašnija, Silajna i Đambatista Valija, koji vam savetuju da im pružite još jednu šansu.

Mi smo odlučile da ih poslušamo, pa smo omražene papuče uspele da iskombinujemo na nekoliko načina. Sjajan su izbor uz midi i maksi haljine, kada je napolju previše toplo da biste obule patike, a prilika vam dozvoljava da idete u nešto opuštenijem izdanju.

Primetile smo da su dosta popularne u kombinaciji sa platnenim i lanenim pantalonama, a ništa više neće pogrešiti i ako ih iskombinujete uz dobru teksas mini ili midi suknju i belu oversized košulju. Priznajemo, isprva smo ih odlučno odbacivale, a sada ne mozemo da prestanemo da ih nosimo!

Jer, kao što rekosmo par rečenica iznad: udobnost nikada nije bila tako šik.

Kao i uvek, zanimljive modele smo pronašle i u našim omiljenim high street prodavnicama: