Ove sezone, nemoguće je ne primetiti jednu stvar: pored fantastičnih odevnih komada popularnih brendova, fashion devojke obožavaju da nose sandale. I to najaktuelnije modele!
Dizajneri su, što se obuće tiče, za toplije mesece, naravno, predvideli dosta obuće sa otvorenim prstima, uveli su jarke boje, a prioritet sezone im je bila udobnost.

Ravne, jednostavne i prvenstveno udobne sandale dominiraće modnom scenom u mesecima koji dolaze. Što se tiče stila, svako će u moru verzija koje se danas nude na policama nesumnjivo naći svog favorita.

Sandale - papuče su veliku popularnost stekle tokom 90-ih godina, a proslavila ih je čuvena Keri Bredšo. Kada se u njima pojavila u seriji "Seks i grad", u trenu su postale vodeći trend.

noge
- / Wavebreak / Profimedia 

S obzirom da se moda vrti u krug, ponovo je došao red na njih. Poznavaoci modnih prilika kažu da će biti "must have" komad ove sezone.

Na modnu scenu su se vratile još prošle godine, ali predviđa se da će ove godine biti još aktuelnije.

Out: Sandale na vezanje
In: Sandale s podesivim kaišem na čičak

Umesto sandala na vezivanje, modni svet danas veliku prednost daje modelima udobnih sandala na čičak – istim onima koje smo unazad nekoliko godina u čudu gledali samo na stopalima turista.
Popularnost takozvanih čeških sandala samo će nastaviti da raste u mesecima pred nama, što nimalo ne čudi, s obzirom na to da je reč o jednom od najudobnijih modela na modnoj sceni.

devojke
Instagram 

Out: Gumene natikače
In: Kožne natikače s pletenim detaljem

Najelegantniji model sandala sezone ujedno je udoban i spreman za nošenje uz pregršt odevnih komada. Reč je o kožnim modelima natikača sa pletenim detaljem, a za čiji je originalan dizajn zaslužan dizajner Daniel Lee na čelu modne kuće Bottega Veneta.
Kao po pitanju brojnih komada iz njegove radionice, 'pletene' verzije natikača takođe su dobile svoje jeftine verzije zahvaljujući high street brendovima.

papuce natikace
hm.com Sandale, H&M, cena: 1,990 dinara

Out: Visoke sandale sa kaišićima
In: Glomazni modeli japanki

Takozvane 'gole' sandale, koje su poslednjih sezona uvereno vladale modnom scenom zahvaljujući francuskom Jacquemusu i italijanskoj Bottegi Veneti, danas pomalo odlaze u drugi plan.

Udobnost, kao po pitanju odevnih komada, danas je iznimno tražena kada govorimo o obući, a zahvaljujući tonu modela visokih sandala sa tankim kaišima danas su u popularnosti prestigli novi modeli japanki, i to ne bilo kakvi.

papuce natikace
Print Screen/Zara, Wanted!