U toplijim danima uvek zavladaje boje procvetale prirode i nateraju nas da sve one tamnije, zimske boje koje vuku na sivkasto stavljamo na gornje police i oslobodimo mesta za veselije nijanse.

Ali ovog proleća, umesto uobičajenih pastelnih nijansi za kojima rado posežemo nakon hladne zime, ovog puta je modnom scenom zavladala smaragdno zelena.

Skrolujući instagram verovatno ste primetili da vam se početna strana zeleni, a osim prirodne tu su svakako i nove modne kolekcije preplavljene ovom bojom.

Zelena boja se povezuje sa svetlom budućnosti, a to je ono čemu svi težimo nakon više od godinu dana sa koronom u mislima. Zelena uopšteno označava prosperitet i rast u svim aspektima života, bilo da se to izražava u prirodi, poslovnom svetu ili u radu na sebi. Nošenje smaragdno zelenih nijansi uspešno pomaže i pri opuštanju.

zelena suknja
SKESSLER / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Bez obzira bio to top, lepršava haljina ili svilena bluza, u ovoj neodoljivoj boji popravićete raspoloženje, ne samo sebi već i onima oko vas.

Iako je zelena apsolutni hit u svetu mode, u realnosti ju je teško ukombinovati. Zato se savetuje da se ona jedino, bez greške, odlično slaže uz kombinaciju crnih i bež komada.

Pravi magnet za poglede biće cipele u ovoj boji, koje će podići i najjednostavniji stajling. Ako tražite 'siguran' način da se okušate u aktualnom trendu, uzmite u ruke zelenu torbicu i za maksimalan učinak nosite je uz crne i svetle modne kombinacije, jer će uz njih najviše doći do izražaja.

zelena torba
Shutterstock