Znate i same koliko konstantno nošenje visokih potpetica zahteva dobru uvežbanost i veštine. Žene su se navikavale na potpetice noseći prvo niske "kitten heels" štikle kako bi stvorile veštinu i za kasnije tanke i nestabilne potpetice.

Princeza Dajana je nosila cipele sa malim potpeticama na važnim prilikama jer nije želela da izgleda više od svog supruga princa Čarlsa, a onda su sve žene pohrlile za cipelama kakve je princeza imala.

Ali, ovaj ne svima omiljen trend je još uvek prisutan, baš poput i mikro torbica. Dizajn koji nije imao previše smisla zbog tako sitnog uzvišenja, vrlo brzo je dospeo u ormane brojnih trendseterki i zaljubljenica ulične mode i pokazao kako je prvi izbor u ovom periodu dok još uvek nemamo prilike za glamurozne visoke štikle.

Savršen su izbor uz letnju lepršavu haljinu, kao i za dnevne prilike jer su nemerljivo udobnije od bilo kojih drugi visokih potpetica.

Trebaju ti povišene, ali udobne letne cipele kako bi svaku kombinaciju učinila elegantnijom i ženstvenijom?
Po mišljenju modnih kritičara, sa ovim štiklama nikako ne možeš pogrešiti, a u galeriji ispod pogledaj kakvi modeli su trenutno aktuelni u ponudi brenda Zara. 

Print Screen/Zara Dostupno u Zara radnjama

 U anketi nam odgovorite da li vam se dopada ovaj model cipela.

Anketa

Da li biste nosile niske potpetice?